Noored elupäästjad saavad teenetemärgid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si teenetemärk "Vapruse eest"
G4Si teenetemärk "Vapruse eest" Foto: G4S

Turvafirma G4S tunnustab täna Tallinnas teenetemärgiga «Vapruse eest» viit noort elupäästjat.

Lapselupäästjate tunnustamise traditsiooni algatas G4S 2006. aastal. Sel laupäeval tänab G4S teenetemärgiga «Vapruse eest» Viljandi tüdrukuid Laura Rätsepa ja Kerttu Kukke, kes päästsid Viljandi järvel läbi nõrga jää vajunud väikese tüdruku elu; Andrek Arusalu, kes päästis Järva-Jaanis oma ujumisoskust üle hinnanud ja uppumisohtu sattunud poisi elu; ning Jarmo Aavistet ja Tanel Kilpi, kes päästsid Valgas Pedeli jõel läbi nõrga jää vajunud poisi elu.

«Inimelu päästmise tähendust on raske sõnadega mõõta - kindlasti mõistavad nende tegude suurust ja sügavust kõige paremini pered, kellele need viis noort andsid tagasi poja või tütre, õe või venna,» ütles ASi G4S Eesti juhatuse esimees Andrus Ossip. «Noorte elupäästjate käitumist iseloomustab hoolivus, julgus, otsusekindlus ja kiirus ohuolukorras tegutsemisel - need on väärtused, mida peab kalliks ka G4S, ning just seetõttu püüame omapoolse tänuavalduse kaudu laste kangelastegudele ühiskonna suuremat tähelepanu juhtida.»

Teenetemärkide üleandmine toimub MTÜ G4S Noorteklubi sünnipäevapeol täna Tallinnas klubis Spider. Kell 11 alanud sünnipäevapeo teemaks on «Superstaar» ja ürituse käigus osalevad G4S Noorteklubi lapsed üle Eesti «Superstaari» saate võitja Ott Leplandi uue muusikavideo filmimisel. Elupäästjate tänutseremoonia algab samas kohas kl 15.30.

MTÜ G4S Noorteklubi on kõigile Eestimaa noortele avatud laste- ja noorteühendus, mis loodi 2002 aastal. G4S Noorteklubi märksõnadeks on turvalisus, isetegemine, uued teadmised, põnevus, sõprus, seikluskasvatus, kuritegevuse ennetamine, hea tahe, terve ja sportlik eluviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles