Andmekaitseinspektsioonile ei meeldi Tallinna ilmakaamerad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videosalvestus näitas, millisest poest varas oli väljunud.
Videosalvestus näitas, millisest poest varas oli väljunud. Foto: Mihkel Maripuu

Andmekaitseinspektsioon pinnib Tallinna linnavalitsust liiklus- ja ilmakaamerate pärast, kuna leiab, et need võivad rikkuda andmekaitseseadust.


Eelmisel nädalal saatis andmekaitseinspektsioon Tallinna linnavalitsusele järelepärimise, milles küsib, kelle tellimusel on üles pandud liikluskaamerad, ilm.ee kaamerad ning Vabaduse väljaku ümberehitamist jälgiv kaamera, kirjutab Eesti Päevaleht.


Inspektsioon leiab, et liiklusturvalisuse tagamiseks ja ilma jälgimiseks üles pandud kaamerad võivad rikkuda isikuandmete kaitse seadust, mis lubab selliseid kaameraid kasutada üksnes juhul, kui need ei kahjusta ülemäära jälgitavate huvisid ja kogutud andmeid kasutatakse ainult eesmärgipäraselt.


Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul nimetab andmekaitseinspektsiooni lähenemist kummaliseks, kuna just avalikes huvides need üles pandigi.


Abilinnapea hinnangul võis andmekaitseinspektsiooni huvi alguse saada Kuressaarest, kus linnakaameratel oli suurendus, mis lasi neid mõne lähemalasuva elamu aknasse suunata, pealinnas aga seda probleemi pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles