Kevadisel koolivaheajal toimub palju põnevaid ettevõtmisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivaheajal on lastel ka loomaaias palju huvitavat tegevust.
Koolivaheajal on lastel ka loomaaias palju huvitavat tegevust. Foto: Sille Annuk

Eeloleval kevadisel koolivaheajal toimub pealinnas mitmeid toredaid ettevõtmisi, mis pakuvad õpilastele erinevaid vaba aja sisustamise võimalusi ja tegevusi.


Tallinna loomaaias on õpilastel võimalus joonistada koos Aleksei Turovskiga, kes räägib samal ajal ka lõbusaid ja põnevaid loomalugusid. Ettevõtmine toimub kolmapäeval, 24. märtsil kell 11 loomaaia Haabersti peakontori saalis ja kestab umbes kaks tundi.

Joonistamistarvikud on loomaaia poolt. Vajalik on eelnev registreerimine, seda saab teha kuni 23. märtsini (tööpäeviti kell 10 - 16) telefonil 6 943 314. Kohtade arv on piiratud! Osavõtumaks ühele lapsele 20 krooni.

Kõikides pealinna noortekeskustes on kevadkoolivaheajal läbiv teema turvalisus. Programmis on näiteks ekskursioonid veepuhastusjaamadesse, kus räägitakse puhtast joogiveest. Samuti kõneldakse interneti ohtudest, meisterdatakse helkureid, vaadatakse liiklusteemalisi filme ning toimub palju muudki põnevat.

Koolivaheaja kulminatsiooniks kujunevad evakuatsiooniõppused koostöös Põhja-Eesti päästekeskusega. Need toimuvad kõikides Tallinna noortekeskustes. Õppuste eesmärk on pöörata tähelepanu tuleohutusele.

Koolivaheaja lõpetab bowling'u-turniir, milles osalemiseks on vajaik eelregistreerimine mõnes Tallinna noortekeskuses. Kõikides ettevõtmistes, välja arvatud bowling'u-turniir on osalemine tasuta.

Kogu koolivaheaja programmi võib leida ka Tallinna noorte infokeskuse kodulehelt aadressil www.taninfo.ee

Samuti on kõik huvilised oodatud Tallinna keskraamatukogu haruraamatukogudesse ja teenindusosakondadesse, kus toimub palju erinevaid ettevõtmisi. Näiteks Sõle ja Nõmme raamatukogu ning keskraamatukogu lasteteenindus on jõud ühendanud ning pakuvad koolivaheajaks kolmepäevase teatrikuule pühendatud ühise nukuprogrammi.

23. märtsil kell 13 meisterdatakse Sõle raamatukogus nukke ja 24. märtsil kell 13 mõeldakse lasteteeninduses samade nukkudega mängimiseks vahva teatrietendus. 25. märtsil kell 13 külastatakse Teoteatrit (www.teoteater.ee), kus saab oma nukkudega etenduse esitamist proovida. Nukuprogrammis oodatakse osalema 2- 4. klassi õpilasi, vajalik on eelnev registreerimine raamatukogudes - Sõle raamatukogu (Sõle 47b) telefon on 601 9153; Nõmme raamatukogu (Raudtee 68) telefon on 672 3858 ning keskraamatukogu lasteteeninduse (Estonia pst 8) telefon on 683 0914.

Tallinna keskraamatukogu kõikides teenindusosakondades ja haruraamatukogudes pakutakse lastele kevadiseks koolivaheajaks lahendada ka uusi teadmisi andvaid nuputamisülesandeid, mille lahendajate vahel loositakse välja auhindu.

Väikesed nuputajad saavad otsida mõistatustele lahendusi ja osaleda venekeelses kirjanduslikus viktoriinis. Vastuseid oodatakse tagasi raamatukokku 30. märtsiks. Loosivõitjate nimed antakse teada 1. aprillil raamatukogu lastelehel www.keskraamatukogu.ee/lasteleht. Keskraamatukogu haruraamatukogudes algavad koolivaheaja ettevõtmised juba homme, 20. märtsil. Lähemalt on võimalik leida teavet aadressil http://www.keskraamatukogu.ee/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles