Loksa linnavolikogu tõstis Värner Lootsmanni palka 7000 krooni võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värner Lootsmann.
Värner Lootsmann. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu esimees Rein Heina selgitas linnapea palga tõstmist asjaoluga, et linn vajas tegusat juhti ning Värner Lootsmanni näol ongi tegemist niisuguse inimesega.


Värner Lootsmanni eelkäija linnapea kohal, tema abikaasa Helle sai palka 28 000 krooni, 5. märtsist ametis oleva Värneri töötasu on nüüd 35 000 krooni.

«Aga miks teid ei hämmasta see, et Kuusalu vallavanem saab palka 35 000 krooni, Loksa linnapea aga sai siiani vaid 28 000,» esitas Heina vastuküsimuse. «Ega linnapeal ole sugugi vähem tööd kui vallavanemal, pigem isegi rohkem. Linnavolikogu leidis, et meil oli vaja tõesti tegusat linnapead. Vaatasime ümbruskonna palkasid ka ja tegimegi sellise otsuse.»

Heina sõnul maksavad eelkõige Lootsmanni suured kogemused erinevates ametites. Endine linnapea Helle Lootsmann olevat juba ammu tahtnud ametist lahtkuda. Volikogu püüdis teda ikka paigal hoida.

Heina mainis, et Loksal asjad liiguvad küll, kuigi kohalik laevatehas annab umbes kolmandiku linna tulumaksust ning ettevõttel ei ole praegu just parimad ajad.

Loksa laevatehase nõukogu esimees Andrei Akulistõi ütles eile Postimees.ee`le, et tehas töötab, kuid keeldus täpsustamast, kas on saadud ka uusi tellimusi ning kui palju on inimesi koondatud.

Jaanuari lõpus kirjutas Postimees, et tehas koondab veebruari, märtsi ja aprilli jooksul kõik oma rohkem kui 500 töötajat. Akulistõi sõnul ei vasta see info tõele - inimestele olevat lihtsalt väljastatud koondamisteated ning kui tulevad uued tellimused, võetakse nad jälle palgale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles