Analüüsid näitavad Tallinna joogivee vastavust nõuetele

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninapidi järvejääs lennuk
Ninapidi järvejääs lennuk Foto: Toomas Huik

Ülemiste järv, mille jääle eile hommikul hädamaandus kaubalennuk, on ühtlasi tallinlaste joogiveeallikas. ASi Tallinna Vesi kinnitusel vastab tänahommikuse seisuga Tallinna ühisveevärki suunatav joogivesi endiselt kõikidele kvaliteedinõuetele ning toorvee analüüsides halvenemist ega viiteid õliühenditele ei esine.


Veetootmine Ülemiste veepuhastusjaamas jätkub tavapärasel viisil ning puhta joogivee lõppemine tallinlasi ei ähvarda, teatas ettevõtte pressiesindaja.

Päästeameti edastatud hinnangul on reostusoht sündmuskohal minimaalne, sest keskkonnaga on kokku puutunud vähem kui tonn lennukikütust. Osaliselt on kütus juba aurustunud, osaliselt kogunenud absorbentpoomidesse ja osaliselt lumega segunenud.

AS Tallinna Vesi on tihendanud järvest veepuhastusjaama suunatava toorvee jälgimist ning võimaliku õlireostuse märke sissevõtukanalites ei ole esinenud.

Pressiesindaja kinnitusel vesi veepuhastusjaama poole niipea ei liigu, kuna järv on jäätunud.

Eile õhtul pumbati lennuki kütusepaakidest välja kaks tonni kütust ning alustati lennukivraki väljatõmbamist. Sündmuskohale on paigutatud reostustõrjevahendid ning eraldi absorbentpoomid on täiendava ohutuse tagamiseks paigutatud ka sissevõtukanalite juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles