Lennukit lahutab Ülemiste kaldast paarkümmend meetrit

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad üritavad lennukit järvejää pealt ära tõmmata.
Päästjad üritavad lennukit järvejää pealt ära tõmmata. Foto: Priit Simson

Päästetöötajad tegutsesid möödunud öösel selle nimel, et eile hommikul Ülemiste järvele hädamaandunud lennuk jäält ära tõmmata, ent varahommikuks polnud see veel õnnestunud. Päästetööde juhi sõnul võivad pukseerimist raskendada nii lennuki takerdumine järve põhja kui rasked jääolud.


Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava teatas kella 6.45 paiku, et varahommikuks oli transpordilennuk AN-26 tõmmatud umbes 20 meetri kaugusele kaldast.

Kell 5.15 hommikul tööd peatati. Järgnevate tegevuste planeerimist alustatakse pärast päästemeeskondade vahetust kell 8 hommikul.

Eile õhtul kell 20 alustas lennuki kaldale tõmbamist oma rasketehnikaga AS Temiir. Nende toodud raske ekskavaatoriga õnnestus lennuk liikuma saada ning umbes 50 meetrit kalda poole pukseerida.

Seejärel lennuki liikumine raskenes, korduvalt purunesid lennukit ekskavaatoriga ühendavad trossid. Kella 23 paiku lennuki liikumine peatus ning AS Temiiri tehnika vahetasid välja kell 23.15 sündmuskohale saabunud kaks Eesti kaitsejõududele kuuluvat, tõste- ja tõmbemehhanismidega varustatud masinat Recovery.

Lennuki kalda poole pukseerimine jätkus kella 1 ajal öösel, pärast kaitsejõudude rasketes tingimustes töötamiseks mõeldud eritehnika kohale paigutamist ja trosside kinnitamist.

Kaldale lähenedes muutus lennuki liigutamine raskemaks ning kell 5.15 peatati päästetööd hommikul kella 8ni.

Päästeameti päästetööde planeerimise- ja analüüsi talituse juhataja Tarmo Terepi sõnul on praegu kõige tähtsam see, et lennuk enam ei vaju, vaid on põhjas kinni. Lennuki uppumisohtu ei ole, kinnitas Terep ERRi saates «Terevisioon».

Poola firmale Exin kuuluv ning DHLi saadetisi vedanud AN-26 tüüpi lennuk tegi eile hommikul Ülemiste järvejääle hädamaandumise. Lennukis viibis kuus inimest, kergelt sai viga üks piloot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles