Rasketehnika lennuki välja tõmbamiseks on Ülemiste kaldal ootel

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingist Tallinna saabunud kaubalennuk oli sunnitud hädamaanduma Ülemiste järve jääl.
Helsingist Tallinna saabunud kaubalennuk oli sunnitud hädamaanduma Ülemiste järve jääl. Foto: AFP / Scanpix

Ülemiste järve jääle hädamaandunud kaubalennuki ühest paagist pumbati kella 19 paiku õhtul viimast kütust, et siis alustada lennumasina jäält teisaldamist.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Raava sõnul oli kell 18.45 paiku Ülemiste järve ääres valmis tehnika, et lennuk järvejäält ära vedada. Selleks ajaks oli lõppenud kütuse pumpamine ühest lennuki tiivast ning jätkus teise paagi tühjendamine.

«Kui kütuse pumpamisega lõpetatakse siis alustatakse lennuki välja tõmbamist,» selgitas Raava. Põhja-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juht Teet Piile ütles tänasel pressikonverentsil, et suure tõenäosusega vintsitakse lennuk jäält ära rasketehnikaga.

Õhtul kella 19 paiku ei osanud Raava öelda, kui kaua võib lennuki teisaldamisega aega minna. «Seda tehakse alguses senitmeetri haaval, et ei tekiks uusi lekkeid,» selgitas Raava teisaldamistööde ettevaatlikkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles