Kütusereostus ei pruugigi veepuhastusjaamani jõuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepuhastusjaam.
Veepuhastusjaam. Foto: Peeter Kümmel

Tallinna Vee veepuhastusjaama juhataja Riho Sobi ütles, et pealinlastel ei tasu joogivee kvaliteedi üle muret tunda ning on võimalik, et tänase lennuõnnetusega tekkinud reostuskoht üldse veepuhastusjaamani ei jõuagi.

«Jälgime täiendavalt kõrgendatud tähelepanuga seda vett, mida veepuhastusjaama sisse võtame ja joogivett, mida toodame. Kui mingeid kõrvalekaldeid on, informeerime sellest kindlasti,» lubas Sobi. Koostööd vee puhtuse kontrollimisel tehakse ka tervisekaitsega.

Kui pikka aega see kütuseleke ohtu kujutab, on Sobi sõnul raske öelda: «Praegu on vesi jääs. Me ei tea, kuidas vesi jää all võib liikuda. Pirita Ülemiste kanal on suletud, sealt nurgast vesi ei liigu - vesi on praegu nii-öelda seisvas olukorras,» kirjeldas ta.

«Lennukiavarii toimus kalda lähedal ning veepuhastusjaam asub vastaskaldas, umbes kaks kilomeetrit on vahel, seetõttu on võimalik, et see reostuskoht üldse ei jõuagi veepuhastusjaama juurde,» märkis Sobi. Ta lisas, et lennukikütus on kergesti aurustuv ning ka lumi absorbeerib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles