Jääle sõitnud lennuk loodetakse täna maale tirida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad ja toestusvahendid teel lennuki poole
Päästjad ja toestusvahendid teel lennuki poole Foto: Priit Simson

Hommikul Tallinnas Ülemiste järve jääle mootoririkke tõttu hädamaandunud Poola kaubalennuk loodetakse veel tänase päeva jooksul maale tõmmata.

Põhja-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juht Teet Piile sõnas, et praegu on lennuki kütusepaakidesse algsest umbes kolmest tonnist alles jäänud veel umbes poolteist tonni kütust, mis rohkem ei leki. See kogus pumbatakse välja. «Lekkinud kütuse kokkukogumiseks on paigaldatud absorbent, matid ja poomid. Loodetavasti saame kõik kokku koguda,» ütles Piile.

«Edasi tulevad eksperdid, et hinnata, kas tänastes ilmastikuoludes on võimalik lennukit sealt jäält teisaldada. Tõenäoliselt vintsitakse lennuk ära rasketehnikaga,» sõnas Piile.

Uurimise ajaks jääb lennuk Tallinna lennujaama territooriumile.

Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsil selgitati, et Helsingist saabunud lennuk tahtis kella 10 paiku Tallinna lennuväljal maanduda. Piloot teatas juba lähenemisel lennujuhtimiskeskusele, et mootor on rikkis.

Lennuk kaldus kursist vasakule, mis annab ekspertidel alust arvata, et rike tabas lennuki vasakut mootorit. Lennuk tõmbas telikud sisse tagasi ja püüdis maandumiseks uuele ringile minna. Siis aga katkes lennujuhtimiskeskuse ühendus piloodiga.

Ametiisikute teatel võttis firma EXIN lennuki piloot otsuse hädamaanduda vastu iseseisvalt.

Lennuliiklus häiritud

Pool tundi oli lennuõnnetuse tõttu Tallinna lennuliiklus ka peatatud, kuid ühtegi lendu seetõttu ära ei jäänud ega hilinenud.

«Kui intsident juhtus, startisid kõik meie päästekomandod õnnetuskohale. Sel hetkel lennuliiklus peatati,» rääkis Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov. «Kui kohale saabus päästeamet ja meie päästeautod sõitsid tagasi lennujaama, liiklus taastati. Lennujaam oli suletud umbes pool tundi, kuid ühtegi lendu sellepärast toimumata ei jäänud, ka hilinemisi ei olnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles