Lennukist lekkis ligi poolteist tonni kütust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ninapidi järvejääs lennuk
Ninapidi järvejääs lennuk Foto: Toomas Huik

Ülemiste järvele hädamaandumise sooritanud kaubalennukist lekkis esialgsetel andmetel ligi 1,5 tonni kütust, mis on püütud järvejäält kinni absorbendi ning vannidega.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava ütles Postimees.ee'le, et lennuki kütusemõõdiku näidu kohaselt lekkis lennukist ligi 1,5 tonni kütust.

Raava sõnul on see kütus osaliselt segunenud absorbendiga ning seda hoitakse vannides, millega lekkinud kütust ka koguti.

Praeguseks on Raava sõnul asutud kütust välja pumpama. Enne seda tegeleti lennuki toestamisega, sest lennumasina esiosa hakkas vajuma läbi jää.

Päästeameti pressiesindaja Rain Porss kinnitas Postimehele, et lennuki kere ja tiibade alla on paigaldatud lisatoed.

Osaliselt vajus läbi jää lennuki ninaosa, kuid see suudeti toestada ning viimastel tundidel on olukord stabiilne.

Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsil kinnitati, et lennuki kabiiniosa on praegu vajunud järve umbes kabiiniakendeni.  «Kreenis on lennuk umbes 3-4 protsenti,» sõnas Põhja-Eesti Päästekeskuse päästetööde teenistuse juht Teet Piile.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuhi Priit Koffi sõnul on veesügavus lennuki alla 1,5 - 2 meetrit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles