Päästjad võitlevad Ülemistel kütuselekke ja lennuki vajumisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste järvele maandunud kaubalennuk
Ülemiste järvele maandunud kaubalennuk Foto: Postimees.ee lugeja

Ülemiste järvejääle hädamaandumise teinud DHLi transpordilennukist lekib kütust. Lennuki vahepealne vajumine on päästeameti kinnitusel peatatud.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnas, et Ülemiste järve jääle hädamaandumise teinud lennuk vahepeal pisut vajus,kuid umbes 13.20ks olid päästjad suutnud selle peatada. «Lennuki edasine stabiliseerimine jätkub, selleks asetatakse latte ja prusse kere ja tiibade alla,» lisas ta.

Vajus peamiselt lennuki esiosa. Ka fotodelt on näha, et lennuki nina on sügavas lumes. 

Postimees.ee reporter vahendas, et prussidega saabunud veoauto jõudis Ülemistele ning manööverdamiseks suletakse mõneks ajaks Tartu maantee linnast väljuv suund. Postimehe andmetel on päästjad sõitnud Keilasse ka õhkpatju tooma.

Kütus lekib tiibadest

Päästeameti peadirektor Kalev Timberg sõnas Postimees.ee'le, et lennukis oli piloodi sõnul kuni kolm tonni kütust.

«Kütuseks on lennukibensiin, kuna see on propellerlennuk. Kõigepealt oli ülesandeks ära hoida leke, mis toimub lennuki tiibades olevatest paakidest. Minule teadaoleva info kohaselt on ühest nõrk leke, teisest rohkem. Hinnanguliselt lekib kütust kuni kolm liitrit minutis,» rääkis Timberg.

Lekkekohtadele alla tehti lume sisse vannid, mille alla pandi kile, et kütus ära ei voolaks. «Kohale toodi teised vannikesed ja absorbendid, mis vajadusel jää pealt ära koristamiseks. Samuti sõidavad kohale ümberpumpamisseadmed.»

Raava sõnul poldud kell 12.40 kütuse ümberpumpamisega veel alustatud. «Rasketehnika ligi ei pääse. Nõusid tuuakse kohale väiksemate masinatega nagu ATV,» ütles Raava, lisades, et jää ei pruugi suuremaid masinaid kanda.

Lennuki kergemaks tegemiseks otsutati, et samuti kuni kolm tonni kaaluv kaup tuleb lennumasinast maha laadida.

Raava sõnul oli esialgu ligipääs lennuki juurde paksu lume tõttu tublisti raskendatud ja  traktorid puhastasid sinnani teed.

Täna kell 10.21 teatati päästeametile, et Ülemiste järvele on maandunud kaubalennuk. Tegemist oli kaubalennukiga AN-26, mille pardal viibis kuus meeskonnaliiget. Päästeameti teatel on kõik meeskonnaliikmed elus, kiirabi tegeleb nende kontrollimisega. Üks inimene on viidud haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles