Lumetõrje on valdade teehooldusraha nulli kulutanud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristustööd.
Lumekoristustööd. Foto: Karli Saul.

Lumerohke talv on kõvasti omavalitsuste kukrut kergendanud - teede lahtilükkamisele on kulunud miljoneid kroone.


Sellel talvel on Saue vallal lumekoristustöödeks kulunud veidi üle kahe miljoni krooni. Suurim summa ehk 1 200 000 krooni tuli välja käia esimesel kuul, vahendas Reporter.ee.

Varasemate aastatega võrreldes on teede rookimisele kulunud pea kaks korda rohkem raha.

«Iga omavalitsus peab arvestama, et talved ei ole vennad ja eks eelneva viie aasta jooksul on jälle natukene raha kõrvale pandud sellise talve jaoks,» ütles Saue vallavanem Andres Laisk.

Kui vald oleks hoolitsenud ainult oma vastutusalas olevate teede eest oleks raha kindlasti palju vähem kulunud. Paraku ei saanud vallavalitsejad inimesi lumevangi jätta ja masinaid tuli saata ka erateedele.

Osa tööd tehti ära ka riigi eest. «Meil on vallas palju riigi kõrvalmaanteid. Seaduse järgi on riigil kohustus neid lahti ajada 36 tunni jooksul, aga meil peab selle tee peal koolibuss sõitma igal hommikul. Seaduses on ju kõik ilus, aga tegelikult teeme me iga päev kui lund on sadanud tööd ka riigi eest. Arvestuslikult on umbes kuni kolmandik meie lumekoristuseelarvest läinud sinna, kuhu ta tegelikult ei peaks minema,» ütles Laisk.

Nii mõnedki vallavalitsused on läinud seda teed, et nõuavad riigilt lisaraha. Saue vallavalitsuses ollakse aga teistmeelt ja riigikukrust ei soovita sentigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles