Reklaamifirma: linna riigihange eeldab kindlate inimeste palkamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn otsib inimesi, kes lastele räägiksid lemmiklooma pidamisest. Pildil on pealinnas elav lemmikloom - vietnami siga.
Tallinn otsib inimesi, kes lastele räägiksid lemmiklooma pidamisest. Pildil on pealinnas elav lemmikloom - vietnami siga. Foto: Toomas Huik

Tallinna keskkonnaameti riigihanke pakkumine kirjutab reklaamifirmadele enam-vähem ette, kelle nad peavad palkama algklassides tehtavate kampaaniate läbiviimisel.

«Me loobusime oma ettevõtetegrupiga hankes osalemast ühelt
poolt lühikese aja, teisalt ühe tingimuse tõttu, muuhulgas ainus konkreetne tingimus hankel osalejale, et tuleb esitada algklassi lastele suunatud loengusarja läbiviijate nimed ning nende tutvustus,» rääkis TEQUILA AD tegevjuht Peep Ehasalu Postimees.ee'le.

Pakkumise kohaselt peab loengupidajal olema eelnev lemmikloomade ja loomakaitse alase teabe laste seas levitamise töökogemus. Samalaadne nõue kehtib ka koolilastele suunatud Prügihundi kampaania läbiviijale.


«Olen täiesti seda meelt, et algklassides on seda teavitustööd väga kasulik teha ja seda võiksid teha inimesed, kellel on need kogemused olemas. Aga kui nad seda inimest teavad, siis miks nad seda hanget üldse korraldavad,» nentis ta.

Ehasalu hinnangul võib riigihanke nõuetele vastavaid inimesi olla vast paar-kolm.

Teise variandina oleks Ehasalu arvates hanke tingimustes olla kirjas ka nende inimeste nimed, kellega tuleb koostööd teha. «Kõik ju kasutavad allhankijaid ja partnereid,» lisas ta.


Tallinnas tegeleb laste loodusharidusega Nõmme loodusmaja, kus lemmiklooma omanikest lastega tegeleb Lada Mehikas. Tema sõnul pole sel teemal veel keegi temaga ühendust võtnud.

Küsimusele, kelle poole veel võiks riigihankel osalev firma pöörduda, vastas ta, et ilmselt loomaaeda, kuna paljud loomaaia talitajad teevad ka ekskursioone.
«On veel lemmikloomadega tegelevad MTÜ-d, aga neil ei ole inimestega töökogemust. Seda enam veel lastega,» lausus ta.


Tallinna loomaaia juhi Mati Kaalu sõnul pole tema juhitud asutus huvitatud sellega tegelema ning keegi poole neile vastavat ettepanekut ka teinud. «Meie firmana pole tööpuuduses, et otsiksime tegevust,» lausus ta.


«Aga kui mõni inimene on FIE-na ja kuskil sellega tegeleb, siis selle kohta ei oska ma midagi öelda,» lisas Kaal.


Hanke väljakuulutanud Tallinna keskkonnaameti kommentaari ei õnnestunud saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles