Mupo: trahvikviitung kojamehe vahel on autojuhi huvides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimistrahv
Parkimistrahv Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees / kollaaz Katri Karing

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järviku sõnul võiks autoakendele tekkinud kleepsud, mis keelavad klaasipühkijate vahele dokumente panna, hoida pigem ära reklaamlipikute sinna suskamist.

Munitsipaalpolitseinikele sellised kleepsud peavalu ei valmista, sest Järviku sõnul ei tee mupo ühtegi niisugust väärteomenetlust, kus peaks auto tuuleklaasi vahele midagi panema. «Seetõttu meil praktiline kogemus puudub.»

Samas arvas Järvik, et kui autoomanik rikub parkimiskorda tasulisel alal parkimistasu maksmata jätmisega, siis ei tohiks selline kleeps kviitungi tuuleklaasi vahele panemist tegelikult takistada. «No mis siis, et ta ei taha seda kviitungit? Trahvikviitungiga teatatakse lihtsalt, et ta on rikkunud linna parkimiskorda, mille eest on määratud trahv.»

«Kojamehe vahele trahvikviitungi panemine on inimese enda huvides - ta saab kohe teada ja võimaluse kohe ära maksta. Arvamus, et trahv kirjutatakse välja ja pannakse ainult kojamehe vahele - see on helesinine unistus, ei-ei-ei, nii need asjad ei käi! Trahv fikseeritakse ikka ju ka ettevõtte andmebaasides,» sõnas Järvik.

Küll aga võiks see kleeps hoida ära reklaamide autoaknale panekut. «Need lipikud, et siin asub autopesula või nurgatagusest poest saab soodsama hinnaga arvuti, võiks selline kleeps ära lõpetada,» märkis Järvik.

Vastuseks ilmselt eraparklate sissesõitudel olevatele lepingutingimustele ja parkimiskontrolöride trahvinõuete tekstidele on autojuhid koostanud mitmeid hoiatussilte, mis keelavad nende auto klaasipühkija vahele trahvinõudeid jätta. Dokumentide autoaknale jätmise eest lubatakse sisse nõuda selle käitlustasu 500-600 krooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles