Tallinna kesklinnas tabas veel üht naist jäätükk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purikaõnnetuse paik Kaubamaja tänaval.
Purikaõnnetuse paik Kaubamaja tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Järgmisel päeval pärast seda, kui katuselt kukkunud jääkamakas oli Kaubamaja tänaval üliraskelt vigastanud 15-aastast tüdrukut, tabas jäätükk sealsamas lähedal veel üht naisterahvast.


30-aastane naine sai katuselt kukkunud jäätükiga pihta Estonia puiesteel. Katuselt kukkunud jäätükke oli Estonia puiesteel Tammsaare pargi vastas näha juba päev varem ning õnnetus ei lasknudki ennast kaua oodata.

Millise maja katuselt jää kukkus, seda šokis ohver ei mäleta. Naine viidi eraautoga Mustamäe haigla erakorralise meditsiini osakonda, kust ta pärast läbivaatust koju lasti.

Arstid diagnoosisid tal tugeva peapõrutuse ning käskisid vähemalt nädala kodus voodis veeta ja valuvaigisteid neelata. Naist tabanud jääkamakas oli tema sõnul umbes viie sentimeetri paksune ja lapik. See ei kukkunud talle otse pähe, vaid kuidagi nurga all, mille tõttu tagajärjed polnud kõige hullemad.

Ühtegi kahjunõuet ohver kellelegi esitada ei kavatse, sest kõik lõppes õnnelikult. «Ma olen ju elus ja terve ja tahaksin selle juhtumi unustada,» ütles ta Postimees.ee'le.

Kuna avaldust pole tehtud, siis munitsipaalpolitsei juht Kaimo Järvik selle õnnetusega kursis ei ole. Küll aga tõdes ta, et ohtlike katuseservade kohta esitatud kaebuste arv kasvas pärast neljapäevast õnnetust hüppeliselt.

«Kui vahepeal vaatasid inimesed libeduse tõttu rohkem oma jalgade ette, siis nüüd vaadatakse jälle ülespoole ja osatakse sealt ähvardavat ohtu märgata,» lausus Järvik. Kaebusi laekub tema sõnul nii mupo lühinumbril kui meiliaadressil.

Mupo juht rõhutas veelkord ka seda, et majaomaniku kohustus on muuta katus ohutuks ja vajadusel tuleb seda kasvõi iga päev lumest puhastada. «Täna arutatakse, et nüüd on häda käes, tuleb ühistu reservfondi kallale minna. Aga ma arvan, et ükski majaomanik või ühistu ei tahaks oma hinge peale niisugust õnnetust, nagu eelmisel nädalal ühe tütarlapsega juhtus,» lausus Järvik.

Eelmisel neljapäeval katuselt kukkunud jäätükiga pihta saanud 15-aastase tütarlapse tervise kohta Põhja-Eesti Regionaalhaigla enam infot ei anna. «Tema vanemate palve oli selline ja kuna tegemist on alaealisega, siis järgib haigla seda eriti hoolikalt,» ütles haigla kommunikatsioonijuht Inga Lill esmaspäeva õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles