Noormehed tüssasid ennustusportaali ligi 200 000 krooniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennustusportaali Fortuuna.ee koduleht.
Ennustusportaali Fortuuna.ee koduleht. Foto: www.fortuuna.ee

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla kolm noormeest, kes süüdistuse järgi tüssasid ennustusportaali fortuuna.ee kokku ligi 200 000 krooniga.

Eeluurimisel kogutud andmte järgi avastasid 24-aastane Janno, 19-aastane Risto ning 23-aastane Märten, et fortuuna.ee veebikeskkonna haldajale ASile Spordiennustus panuste tegemiseks raha üle kandes on võimalik portaalihaldajat petta. Nimelt sai toimingut teha nii, et reaalselt ülekantav rahasumma oli väiksem, kui ennustusportaal selle fikseeris. Kui portaal oli raha laekumise fikseerinud, võtsid noormehed selle sealt välja.

Süüdistuse järgi tüssas Risto veebiportaali haldajat 2006. aasta aprilli algusest mai keskpaigani 103 tehinguga kokku 98 994 krooniga. Janno pettis kannatanult 2005. aasta novembrist kuni järgmise aasta maini 69 korral välja kokku 64 899 krooni ning Märten 2006. aasta veebruarist aprillini 96 korral 35 089 krooni.

Kohtueelse uurimise lõppedes said noormehed süüdistuse arvutikelmuses, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kuni viieaastase vangistuse. Samuti on kannatanul võimalus nõuda süüdistatavatelt sisse tekitatud kahju.

Arvutikelmide süüasja arutab Harju maakohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles