Korteriühistu lasi öösel katuse jääst puhastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistu lasi Kaubamaja 4 ja 6 majade katuseid uuesti jääst puhastada.
Korteriühistu lasi Kaubamaja 4 ja 6 majade katuseid uuesti jääst puhastada. Foto: Karli Saul

Kaubamaja tänav 4 ja 6 korteriühistu lasi eile öösel uuesti majade katused jääst ja lumest puhastada, sama tööd on varem juba neli korda tehtud.


Korteriühistu esimees Märt Mõtus ütles, et Kaubamaja 4 katuselt tulid alla suured jääkamakad, kõrvalmajalt aga suurt enam midagi. Eilne traagiline õnnetus, kus 15-aastane tüdruk raskelt vigastada sai, juhtus just Kaubamaja 6 ees.

Mõtus ütles, et mupo on ta 17. märtsiks kohale kutsunud, et maja räästas rippunud jääpurikate kõrvaldamisest rääkida. Mupo alustas vastavat menetlust 28. veebruaril.

«Kui kohale lähen, siis võtan kõik paberid kaasa ja näitan, et me oleme ikka mitu korda lasknud purikaid ja lund katuselt kõrvaldada,» mainis Mõtus. «Ei saa öelda, et me ei ole midagi teinud.»

Mupo direktor Kaimo Järvik mainis, et kui Mõtus 17. märtsil kohale tuleb, siis alustatakse eile juhtunud õnnetuse asjaoludel uus menetlus. Ta lisas, et kui korteriühistu esindajad näitavad ette paberid jääpurikte kõrvaldamise kohta, siis seda võtab mupo otsuse tegemisel kindlasti kergendava asjaoluna arvesse.

Järvik rõhutas, et tõkete panemine tänavale ja lintide tõmbamine on küll vajalik, aga see ei vabasta kindlasti majaomanikku või -valdajat jääpurikate eemaldamise kohustusest. Oht tuleb igal juhul kõrvaldada.

Järvik ütles, et katustel olevate jääkamakate tõttu on eriti ohtlikud paljud kesk- ja vanalinna majad. Täpseid aadresse ei osanud ta nimetada, sest kui purikad on kaugele näha, siis katusel lebavaid jääkamakaid ja lund ei ole tänavalt näha. Seetõttu on nende allakukkumine täielik ootamatus.

«Seepärast on just majaomanike kohustus käia katustel vaatamas, mis seal toimub, ning vajadusel oht kõrvaldada,» ütles Järvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles