Ohtlikus trollipeatuses olid hoiatuslindid väljas

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja trollipeatuses kukkus 15-aastasele tüdrukule pähe jäätükk.
Kaubamaja trollipeatuses kukkus 15-aastasele tüdrukule pähe jäätükk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaubamaja tänaval asuva elamu korteriühistu esimehe sõnul on ühistu lasknud sel talvel mitu korda katust lumest ja jääst puhastada ning maja ette olid inimestele hoiatuseks pandud latid ja lindid.


«Aga lund tuleb ju kogu aeg juurde ja puhastamisest pole kasu. Jälle sajab ja jälle läheb lumi jäässe ja muutub ohtlikuks. Ja nüüd sattus seda nii palju olema, et see õnnetus juhtus,» lausus Kaubamaja 6 elamu korteriühistu esimees Märt Mõtus.

Ta lisas, et katuselt kukkuda võiva lume ja jää eest olid tänavale hoiatuseks pandud nii lindid kui latid. «Aga inimesed ei hooli ju nendest. Ka jäätükiga pihta saanud neiu seisis koos teistega nende lattide vahel. Aga mis sellest nüüd enam rääkida,» lausus Mõtus.

Inimesed tallavad tema sõnul lindid maha ja lükkavad latid kõrvale. «See on ju väga käidav koht, mitu trollipeatust on järjest. Pärast õnnetust vaatasin, et mitu latti ja üks metalltoru olid koos lindiga seina äärde hunnikusse visatud.»

Majal ei ole hooldusfirmat palgatud, vaid ühistu juhatus vaatab ise, millal on vaja midagi teha ning tellib vajalikud tööd. Nii langeb ilmselt ka vastutus tänase õnnetuse eest ühistu esimehele Mõtusele. «Kui kedagi süüdistama hakatakse, siis ilmselt mind. Aga eks see paistab hiljem. Praegu on kõige tähtsam see, kas viga saanud tüdruk paraneb,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles