Mähe poe ehitus sai rohelise tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecolandi hotteli juurde rajatakse toidupood.
Ecolandi hotteli juurde rajatakse toidupood. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus andis peale pikki kuid kestnud asjaajamist lõpuks aadressil Randvere tee 115 paiknevale hotellile Ecoland loa hakata Mähele rajama uut toidupoodi, kus saab müüa ka esmatarbekaupu.


Juba mitu aastat on Mähe asumi elanikud olnud sunnitud oma toidu-ja esmatarbekaupu ostma kas Pirita Selverist või käima poes Viimsis. Mähele kaupluse rajamine on küll varemgi jutuaineks olnud, kuid siiani pole suudetud tegelikke samme astuda. Linnavalitsuse väljastatud ehitusluba aitab Mähe elanikud sammukese poele lähemale.

Pikka aega on vaidlusi tekitanud hotelliomanike ebakorrektne asjaajamine lubade taotlemisel ning mõningate piirinaabrite vastuseis, nüüd on aga need takistused kõrvaldatud ning peagi võib kopa maasse lüüa.

Pirita linnaosavanemat Tiit Terikut ajendas mõned aastad tagasi pärast ametisse asumist teemat tõsisemalt tõstatama Pirita, eriti ag Mähe asumi elanike kirjad, mis rääkisid soovist näha piirkonnas üht toidukauplust. Poesoovijate kirju kogunes kokku ligemale 300 ning ehkki linnaosavalitsus pöördus vastava palvega erinevate suurte poekettide poole, ei pidanud ükski neist asukohta piisavalt perspektiivikaks. Õnneks võttis väljakutse vastu Ecolandi hotell.

Ecolandi hotelli esindajate sõnul loodetakse ehitustöödega alustada niipea, kui lumeolud lubavad, võimalik, et juba paari nädala pärast. Pood soovitakse avada käesoleva aasta juunis, kahel korrusel on müügipinda umbkaudu 300 ruutmeetrit.

Teriku sõnul on tegu äärmiselt olulise arenguga Mähe asumi jaoks, kus siiani puudus võimalus ilma pikemat jalutuskäiku ette võtmata poes käia.

«Usun, et uuel poel klientidest puudust ei tule, liiatigi veel teades, kui väga inimesed sinna juba pikka aega poodi soovinud on,» lausus Terik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles