Mererand on luigehuvilisi täis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päikeseline ilm meelitas hulgaliselt rahvast mere äärde seal talvituvaid luiki vaatama ja toitma.


Merivälja muuli juures lindudele süüa jaganud Martin Nugis ütles, et täna on sulelised rahulikud ja suhtuvad toidupalasse leigelt. «Aga nädalavahetusel tulid nad peaaegu bussipeatusse välja ja palju ei puudunud, et oleksid mul koti käest ära kiskunud,» rääkis ta.

Nugise sõnul on praegu kusagile kadunud ka varesed ja kajakad, keda külma ilmaga kogunes muuli juurde nii palju, et õhk mustas.

Miidurannas päevasel ajal inimesi pole, kuid sealsed luiged toidu vastu erilist huvi üles ei näita. Pikapeale jalutavad mõned siiski kohale, kuid ühe luikede seltskonna liikmed pistavad hoopis üksteise järel pead tiiva alla ja ei tee läheduses toimuvast söömaajast väljagi.

Kui mujal paistavad linnud veidigi inimesi pelgavat, siis lauluväljaku mereväravate vastas mere äärde viivate treppide juures kogunevad luiged julgelt toidujagajate ümber ning patseerivad rahumeeli mööda kõnniteed ja treppe.

Ranna ääres jalutajad peavad luikede vahel laveerima, sest lindudel ei tule pähegi inimesi peljata või nende teelt eest ära minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles