Reisijad ei saa infot rongide hilinemise kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallivarguste tõttu võivad rongid ka homme hilineda.
Metallivarguste tõttu võivad rongid ka homme hilineda. Foto: Liis Treimann

Täna hommikul närviliselt Tallinna raudteejaamades graafikust maha jäänud elektrironge oodanud inimesed võivad ka homme sihtkohta hilineda.


Seda, kas rongid sõidavad graafiku järgi või hilinevad, nii nagu see juhtus täna ja eile hommikul, saab paraku kindlaks teha vaid katse-eksituse meetodil, sest Elektriraudtee ei näe võimalust, kuidas jaamades ootavaid reisijaid rongide hilinemisest teavitada.

Peamine võimalus elektrirongide liikumise kohta infot saada on ettevõtte infotelefon 1447, millele helistamine maksab 6.90 minuti eest pluss sideteenuse tasu. Need ajad, kus kõik raadiojaamad hommikuse liiklusinfo hulgas ka rongiliikluse häired ette lugesid, on möödas.

«Kuna hilinemised ei puuduta kõiki ronge, siis on raske inimestele midagi väga konkreetset öelda, et milline rong hilineb. Palume inimestelt kannatlikkust, rongid kõik liiguvad, küll väikese hilinemisega,» ütles Elektriraudtee turundusjuht Tiiu Tammoja.

Ta lisas, et ettevõtte info edastamise kanalid on kahjuks väga piiratud ja praegusel hetkel olevat krõbeda minutihinnaga infotelefon siiski kõige kiirem ja parem viis reisijate teavitamiseks.

Tammoja sõnul on Elektriraudtee täiesti teadlik riskist, et näiteks Järvel, Rahumäel, Nõmmel, Hiiul, Kivimäel või Pääskülas elavad inimesed, kellel on võimalus valida igapäevasteks sõitudeks mõni teine ühistranspordiliik, võib hilinemiste tõttu elektrirongiga sõitmisest loobuda.

Eile kaks korda Eesti Raudtee automaatikaseadmeid rüüstanud metallivargad põhjustasid läänesuunaliste elektrirongide hilinemisi. Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul ei julge ettevõte esialgu öelda, millal suudetakse jälle tagada häireteta graafikujärgne rongiliiklus.

Täna pani Eesti Raudtee välja 25 000 krooni suuruse preemia info eest, mis viib raudtee seadmeid rüüstavate isikute tabamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles