Metallivargad tekitavad rongiliikluses häireid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong Balti jaamas.
Elektrirong Balti jaamas. Foto: Liis Treimann

Eesti Raudtee juhtimissüsteeme laastamas käinud metallivaraste tegevuse tõttu on elektrirongide liiklus Tallinnas juba teist päeva häiritud.


Asi on nii tõsine, et võib-olla ei saada rongiliiklust ka homseks normaalselt toimima. Seetõttu pani Eesti Raudtee täna välja 25 000 krooni suuruse preemia info eest, mis viib varaste tabamiseni.

Eesti Raudtee avalike suhete juhi Urmas Glase sõnul pole sugugi kindel, et homsekski asjad nii korda saadakse, et rongid jälle graafikus püsiksid. «Eile käisid vargad kaks korda ühel ja samal objektil. Hommikuse varguse tagajärjed saime lõunaks likvideeritud, kuid siis tulid vargad uuesti ja rongiliiklus oli jälle häiritud,» rääkis Glase.

Ta lisas, et avariide likvideerimine võtab aega ka seetõttu, et rüüstatud seadmed pärinevad eelmise sajandi 50.-60. aastatest ning varuosi nende jaoks enam pole.«Meie töötajad peavad käigupealt välja mõtlema uusi lahendusi, mille abil seadmed jälle tööle saada. Selle tõttu ongi raske täpselt öelda, millal rongiliiklus taastub. Seal ei ole nii, et tuleb kaks mutrit lahti ja pärast jälle kinni keerata ja ongi detail vahetatud.»

25 000 krooni suuruse preemia maksab ettevõte rüüstaja(te) tabamiseks antud tulemusliku vihje eest. Eelmine kord sai raudteeliiklus varaste tõttu tõsisemalt kannatada mullu detsembris, kui vargad rüüstasid Pääskülas liiklusjuhtimisseadmeid. Mullu oktoobri keskel varastati mõne päeva jooksul korduvalt metalli liiklusjuhtimisseadmetest Järvel ja Ülemiste jaamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles