Kristiine turg alustab tegevust 1. mail

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TURG; TALLINN, EESTI, 05MAR10.
Planeeritav turuplats Kotka tn. ja Kotkapoja tn. ristmikul. Tulika tee; Nõmme tee.
th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES
TURG; TALLINN, EESTI, 05MAR10. Planeeritav turuplats Kotka tn. ja Kotkapoja tn. ristmikul. Tulika tee; Nõmme tee. th/Foto TOOMAS HUIK/POSTIMEES Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Vähem kui kahe kuu pärast alustab Tulika ja Kotkapoja tänava nurgale jääval haljasalal tegevust Kristiine linnaosa esimene turg.


Praegu katab tulevast turuplatsi paks lumekiht, kuid aprillis paigaldatakse sinna 25 puidust majakest, mis turukauplejatele välja üüritakse. «Esimesed majad paneme Tulika tänava äärde otsapidi kõnnitee peale nii, et majakeste uksed jäävad tänava poole,» rääkis uue turu rajamisega tegeleva Ühinenud Turud OÜ juhatuse liige Andres Rozalka.

Ta lisas, et kui turg ilusti toimima hakkab ja linnaosavalitsus tegevuse laiendamiseks loa annab, siis asfalteeritakse praegune haljasala ära, paigaldatakse selle äärtesse veel 25 majakest ning nende keskele jäävale platsile väliletid. Teise etapi käigus rajatakse turule ka korralik veevarustus ja kanalisatsioon. «Esimeses etapis turuplatsil vett ei ole, aga tualetid, valve ja muu vajalik on olemas,» kinnitas Rozalka.

Kauplejate puudust uue turu juht ei karda. «Praegu oleme läbi käinud ainult Lasnamäe turud ja põhimõtteliselt on juba kõikidele majadele üürnikud leitud. Keskturul, Nõmme turul ja teistel Tallinna turgudel kauplejatele pole me veel pakkunud. Meil on hea asukoht ja minu arvates teiste turgudega võrreldes soodne hind, nii et meie majakesed ilmselt tühjaks ei jää,» arvas Rozalka.

Üheksaruutmeetrise põrandapinnaga majakese rendihind on 4500 krooni kuus, 18-ruutmeetrisel 5500 krooni kuus ja 23-ruutmeetrisel 6500 krooni kuus. Niikaua, kui majakestes pole vett, ei saa seal kaubelda näiteks kalaga, aga kõik muud toidu- ja tööstuskaubad on oodatud.

Rozalka sõnul lubas linnaosavalitsus eraldada turukülastajate autode jaoks ka suure tasuta parkla. Selleks saab kõrvalasuva ühiselamu ees olev plats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles