Savisaar: järgmised valimised võivad tuua muudatuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare hinnangul võib järgmistel riigikogu valimistel oodata põhimõttelisi muudatusi, kuigi esialgu on veel ebaselge, mis suunas muudatused toimuvad.


«Võim võidakse võtta ka selle nimel, et kauem oma toolil istuda, aga minu meelest võib nendel valimistel toimuda ka midagi muud,» ütles Savisaar Klassikaraadio saates «Räägivad».

«Asi sai alguse Ameerikast, kust Obama ja Bushi, kuigi McCain oli ametlik kandidaat, ma ütleksin ikka Bush, ideoloogiate vastasseis on jõudnud ka Ida-Euroopasse. Ja järgmistel valimistel põrkuvad need ideoloogiad ilmselt ka siin - me kas jätkame Bushi teed, sest me ju olime tema kõige silmapaistvamad õpilased ja liitlased või suudame me üle minna Obama kursile,» lausus Savisaar.

«Ma ei arva, et ameeriklased valisid Obama heast meelest. Ma kujutan ette, et küllalt palju pidi olema ka neid, kes valisid ta seetõttu, et oli selge, et on vaja alternatiivi,» lisas ta.

«Kas Ida-Euroopa ühiskond ja sealhulgas ka Eesti ühiskond saab aru, et on vaja põhimõttelist alternatiivi olemasolevale võimule, see sõltub ühelt poolt propagandast. Teiselt poolt võib selle kõrvale panna inimeste tegeliku tunnetuse. Et inimene vaatab oma rahakotti ja tuletab meelde, kas tal on vaja hommikul tööle minna. Mina arvan, et nendel valimistel võib toimuda põhimõtteline muudatus, aga ma ei julge öelda, mis suunas,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles