Mupo menetleb väikekoera tapnud mastifi juhtumit

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne, pildil olev koer pole looga seotud.
Foto on illustratiivne, pildil olev koer pole looga seotud. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Septembri lõpus pures jalutus- ning kaelarihmata  suurekasvuline koer surnuks väikese, jalutusrihmaga ning koos perenaisega jalutanud bolonka. Munitsipaalpolitsei Amet on juhtunu osas menetlust alustanud. Hetkel on küsitletud nii hukkunud koera omanikku kui ka tunnistajaid, kutse tunnistuste saamiseks on saadetud traagilise  intsidendi põhjustanud koera omanikule.

Oma nelja-aastase bolonkaga mööda Tamme tänavat jalutanud koeraomanik, kelle neljajalgne seadusele vastavalt jalutusrihma otsas, sattus rünnaku ohvriks, kui poolel teel tormas jalutajate suunas  suur mastifi tüüpi koer. Koer oli heas toitumuses ja tumedat värvi.

Kuigi väikekoer otsis oma perenaise selja taha peitudes kaitset, ei peatanud see kallaletungi. Ründaja paiskas naise pikali ning haaras bolonkal turjast. Kuigi väikekoera omanik suutis suhteliselt kiiresti reageerida ning  ründajal turjast haarates ta fikseerida, ei olnud sellest paraku suurt abi. Kui ründekoer oma ohvri vabastas, kukkus perenaise silme alla asfaldile verine tomp. 

Appi tõtanud kahest naisterahvast aitas üks  ründekoera toimetada lähedal oleva maja trepikotta ning teine välja kutsuda politsei ja koerapüüdja. Varjupaika toimetamise järgselt tuvastati koeral kiip ning selle abil ka omanik. Koeral puudus ründe hetkel nii kaela-  kui ka jalutusrihm. Koera kaotanu käis ründekoera omanikku juhtunust teavitamas, kuid omaniku reageering oli pigem ükskõikne. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles