Vaba Tallinna Kodanik: Savisaare saatus sõltub meie valimisedust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Tallinna Kodaniku kandidaadid Brit Kerbo, Karli Lambot ja Silver Meikar pressikonverentsil.
Vaba Tallinna Kodaniku kandidaadid Brit Kerbo, Karli Lambot ja Silver Meikar pressikonverentsil. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik korraldas täna hommikul pressikonverentsi, kus avalikustas pöördumise Eesti Reformierakonna, IRLi ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poole.


«Meile tundub, et kolm opositsioonierakonda - sotsid, Reformierakond ja IRL on leppinud kaotusega Keskerakonnale ja püüavad vaid omavahel võistelda. Kolme opositsioonierakonna toetus on septembrikuiste küsitluste järgi 38 protsenti ja vaid kolmekesi ei ole neil mingit lootust keskerakondlikku ainuvõimu väärata,» ütles valimisliidu juht Karli Lambot.

Sellepärast kutsubki Vaba Tallinna Kodanik erakondi Savisaare vastu ühisrinnet moodustama.


Pöördumise tekst:

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik avalik kiri Eesti Reformierakonnale, Isamaa ja Res Publica Liidule ja Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale

Peaaegu pool Eesti elanikest ei taha enam erakondade poolt hääletada. Rahvas ei usalda parteisid ning selles olete te ise süüdi. Kuidas saakski tekitada usaldust olukord, mille võttis 3. oktoobril valitsuse pressikonverentsil kokku peaminister Andrus Ansip: «Ei ole erakonda, kellel ei oleks olnud probleeme rahastamise vallas.»

Vaba Tallinna Kodanikul ja teil on siiski üks ühine eesmärk: lõpetada Keskerakonna ainuvõim Tallinnas. Selleks peame ühiselt saavutama vähemalt 51 protsenti häältest. 21. septembril avaldatud TNS Emori küsitluse kohaselt oli teie toetus augustis kokku 38 protsenti ja valimisliitudel kaheksa protsenti.

Aina uued skandaalid vähendavad usaldust kõigi erakondade vastu ning suurendavad nende elanike osakaalu, kes ei soovi toetada ühtegi parteid. Nendest inimestest sõltub, kas Tallinna valimised võidame ühiselt meie või jätkab linnavalitsuses Keskerakond.

Kui teie soov Keskerakonna korruptiivne linnajuhtimine lõpetada on siiras, peate avalikult tunnistama, et seda on võimalik saavutada vaid koostöös teie ja valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik vahel.

Vaba Tallinna Kodanik kutsub teid üles analüüsima siiralt oma motiive valimistel. Kui motiiviks on isekas valimisvõitlus ja eesmärk «viisakas» kaotus Keskerakonnale, siis jätkub kõik samamoodi ja ainuvõimu Tallinnas ei väära miski. Kui teil on aga julgust kutsuda üles neid inimesi, kes erakondade tehtud vigade tõttu ei suuda valida ühtegi parteid, toetama koju jäämise asemel Vaba Tallinna Kodanikku, siis on muutus Tallinnas veel võimalik.

Kui hääletatakse Vaba Tallinna Kodaniku poolt, on olemas võimalus, et praegune olukord muutub. Kutsuge oma valijad valima. Ja kutsuge neid, kes teid valida ei soovi, hääletama koostöö poolt, hääletama linnavõimu vahetumise poolt, Vaba Tallinna Kodaniku poolt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles