4. trammiliini Peterburi tee ülesõit sai valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trammitee ülesõidu ehitus Peterbiri tee ja Majaka tänava ristmikul.
Trammitee ülesõidu ehitus Peterbiri tee ja Majaka tänava ristmikul. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) riigihanke komisjon vaatas täna üle 4. trammiliini Peterburi tee vastvalminud ülesõidu ning jäi ehitaja tööga rahule.


«Tegemist on esimese uue trammitee lõigu ehitamisega pärast 1955.aastat, mil pikendati Tartu maantee liini Lubja tänavast Ülemiste lõppringini,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

Tegemist on 4.trammiliini taristu rekonstrueerimise I etapi esimese osaga, mille käigus rajati Peterburi tee ülesõit. Tööd algasid 22.juulil ja vastavalt graafikule lõppesid 4.oktoobril. Omanikujärelvalve esindaja iseloomustas ehitaja, AS Leonhard Weiss RTE tööd hindega «hea» ning pretensioone ei esitanud. Objekti lõplik vastuvõtmine vormistatakse pärast seda, kui ehitaja on TLT-le üle andnud kogu dokumentatsiooni.

Tehtud tööde mahust moodustas 37 protsenti maa sees olevate kommunikatsioonide (elekter, gaas, side jms.) vahetamine, 25 protsenti tee-ehitus ja asfalteerimine, 13 protsenti rööbastee ehitus, 11 protsenti kontaktliini postide paigaldamine, üheksa protsenti foorijuhtimissüsteemi ehitus ning viis protsenti tänavavalgustus.

4. trammiliini pikendus on eelduseks kesklinna ja Tallinna lennujaama läbi Ülemiste City ning kavandatava ühistransporditerminali ühendava trammitee rajamiseks. Kuigi trammid hakkavad valminud teelõigul liikuma alles 2015.aastal, võimaldab tööde tegemine tänavu vältida tuleval aastal Peterburi tee üleskaevamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles