Vandeadvokaat: autoomanikud ei pea poliitmänge kinni maksma!

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dvokaadibüroo Ahas & Heringson GLO

Vastuseks artiklile «Asfaldiaukude lappimine tõi Andres Anveltile väärteomenetluse» leiab Advokaadibüroo Ahas & Heringson GLO  partner Enno Heringson, et poliitmängud jäägu neile, kellel selleks huvi ja tahtmist. «Samas mõjutavad tänavaaugud iga liiklejat sõltumata tema poliitilistest eelistustest ning on õigusvastane, et autoomanikud peavad taluma kohaliku omavalitsuse tegemata töö tagajärgi,» leiab ta.

Tagajärjed paraku on aga Heringsoni sõnul  täpselt nii kallid, kui on konkreetse lõhutud autoosa hind rääkimata üldisest veermiku kiiremast kulumisest. «Kuigi viimase puhul on kahju tõendamine äärmiselt keerukas, ei soovi Tallinna Linnavalitus hüvitada isegi mitte konkreetse rehvi või velje purunemisest tingitud ilmselgeid kahjusid. Meile teadaolevalt esineb mitmeid juhtumeid, kus linnale esitatud hüvitisenõudeid sisuliselt ei menetleta,» kinnitab ta.

«Isikule antakse stampvastus, mis muuhulgas sisaldab eksitavaid andmed ning kohatuid ja ebaõigeid viited kohtupraktikale. Nimetatud tegevus on aga ilmselges vastuolus hea halduse tavaga ning suunatud oma õigustatud nõudeid esitanud inimeste eemalepeletamiseks. Kahjuks tuleb tunnistada, et enamusel juhtudel see ka õnnestub, kuivõrd inimesed lihtsalt ei soovi ette võtta kohtuteed,» rääkis ta.

 «Samas kui vaidlus siiski kohtusse jõuab, on Tallinna Linnavalitusel enda kaitseks öelda vähe,» nendib advokaat. Advokaadibüroo Ahas & Heringson GLO advokaat Kalju Hanni olnud tänaseks mitmes kohtuvaidluses edukalt esindajaks inimestele, kes on Tallinna linnas lõhkunud oma autode rehve ja muid veermiku detaile löökaukudest läbisõitmise tagajärjel. «Kohtud on kõigil kordadel nõustunud meie positsiooniga ning leidnud, et kohaliku omavalitsuse seadusest tulenevaks kohustuseks on tagada teede ja tänavate korrasolek ning ohutus liiklejate jaoks, selahulgas ka kohustus iga löökauk kuni parandamiseni eraldi tähistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles