Tüliõun tasuta ühistransport: sotsid välistavad koostöö, kui RE selle kaotamist nõuab

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraadid on kategooriliselt vastu Reformierakonna plaanile kaotada Tallinnas selle aasta alguses sisse viidud tasuta ühistransport.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja Lasnamäe valimisnimekirja esinumber Sven Mikser märkis, et kui Reformierakonna linnapeakandidaat Valdo Randpere on seni püüdnud selgetest seisukohtadest tasuta ühistranspordi tuleviku osas hoiduda, siis erakonna esimees Andrus Ansip ütles partei ametliku positsiooni lõpuks selgelt välja. «Tänases Eesti Päevalehes teatas Ansip, et reformistid ei toeta tasuta ühistranspordi jätkumist. See on väga selge seisukohavõtt erakonna kõrgeimal tasemel,» ütles Mikser. 

 Sotsiaaldemokraadid esitasid ettepaneku Tallinnas tasuta ühistranspordile üleminekuks juba 2005. aastal. «Me peame seda jäkuvalt põhimõtteliselt õigeks ja vajalikuks lahenduseks. Me ei ole kindlasti valmis tagasi pöörama või ümber muutma kõiki tänase linnavalitsuse algatusi lihtsalt selle pärast, et need on sisse viidud keskerakondliku linnavalitsuse ametiajal,» kinnitas Mikser.

«Sotsiaaldemokraadid on avatud kõnelusteks kõigi potentsiaalsete partneritega, kuid koalitsioone saab hakata looma alles pärast valimisi. Vastavad läbirääkimised peavad toimuma mitte poliitikute omavaheliste sümpaatiate ja antipaatiate, vaid erakondade programmide pinnalt,» tõdes Mikser. «Sellele, kas IRL ja Reformierakond on valmis loobuma vastuseisust tasuta ühistranspordile või kas Keskerakond on valmis lammutama linna propagandaimpeeriumi, saavad vastuse anda vaid valimisjärgsed kõnelused võimaliku koalitsioonileppe üle,» lausus SDE esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles