Hardo Aasmäe: Mustamäe vana paneelhoonestus tuleb asendada uuega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik. Hardo Aasmäe.
Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik. Hardo Aasmäe. Foto: Toomas Tatar

Eile said päästjad väljakutse Tallinnasse Mustamäe teele, kus oli remonttööde käigus alla kukkunud trepikoja varikatus.

«See ei ole väga ootamatu juhtum, sest raudbetoon-korterelamute püsivus on probleemiks juba pikemat aega, sest eriti Mustamäe hoonestus ei ole mõeldud nii pikaajaliseks kasutuseks, nagu tänaseks on välja kukkunud. Tallinna Tehnikaülikooli asjatundjate kinnitusel peaksid hooned tervikuna olema püsivad. Samas näitavad nende uuringud, et rõdud, varikatused, ka vundamendid on hoonest kehvemas seisus,» kommenteeris valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik linnapeakandidaat Hardo Aasmäe.

Sarnaseid õnnetusi on Aasmäe sõnul Tallinnas juhtunud varemgi.

«Sellel aastal kukkus üks tonnine rõdupiire alla Lasnamäel, kuigi sealsed hooned on paarkümmend aastat uuemad. Leian, et Mustamäe vana paneelhoonestus peaks asendatama uuega. Nimetatud teemale on pühendatud kaks Tallinna visioonikonverentsi. Tasahilju hakkab avalikkusele selgeks saama, et asi on tõsine. Paneelelamud vajavad uuendamist ning elanikele tuleb leida kaasaegsed energiasäästlikud ja ohutud elamud,» ütles Aasmäe.

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik on laiapõhjaline valimisliit, mis koondab aktiivseid kodanikuaktiviste, tuntud ühiskonnategelasi ning vabu kodanikke. Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik on ainuke valimisliit, mis osaleb Tallinnas kohaliku omavalitsuse valimistel täisnimekirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles