FIBIT toob Viru Keskuses lavale 30 moedisaineri unikaalsed tööd

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBIT toob moe pealinna tagasi iga poole aasta tagant. Ega mood ole kunagi Tallinnast väga kaugele ära jalutanud, aga Viru keskuses niisama hängi­mi­se asemel on moeharidus ju vahva. Pildil on hetk tänavukevadiselt moeetenduselt.
FIBIT toob moe pealinna tagasi iga poole aasta tagant. Ega mood ole kunagi Tallinnast väga kaugele ära jalutanud, aga Viru keskuses niisama hängi­mi­se asemel on moeharidus ju vahva. Pildil on hetk tänavukevadiselt moeetenduselt. Foto: Marina Puškar

Käesoleva nädala reedel ja laupäeval, 11. ja 12. oktoobril, ootab Viru Keskuse moesündmus FIBIT taas osa saama aasta ühest erksamast sähvatusest Eesti moetaevas. Sel sügisel üllatab FIBIT piduliku avagalaga, kus esmakordselt näeb ühes etenduses kaasaegse Eesti moe paremikku – näituse «Kaamos» jaoks loodud üle 30 moedisaineri unikaalseid komplekte.

 Kahe päeva vältel toimuvad lisaks tuntud Eesti disainerite soovitustest inspireeritud moeetendused ja linastub mõne aasta eest PÖFFil laineid löönud film moeloojast Tom Fordist.

«Seekordse FIBITi fookuses on mood väljaspool raame. Juhime tähelepanu julgemale kombineerimisele ja keskendumisele oma isiklikule stiilile ning maitsele, selmet iga moeoraakli kuulutusega kaasa joosta. Kaasame uue hooaja moeetendusi ja trende kommenteerima mitmed tuntud moedisainerid, et näidata, kui palju leidub erinevaid nägemusi ning teadvustada, et moodi kujundab igaüks ise, mitte mood ei kujunda meid,» sõnas Viru Keskuse turundus – ja kommunikatsioonidirektor Taivi Koitla.

Kaks päeva kestva moesündmuse avab esimese päeva õhtul pidulik avagala, kus ühisetenduses jõuavad moepublikuni näituse “Kaamos” jaoks valminud kollektsioonid. Etenduses esitlevad moeloomet näiteks Aldo Järvsoo, Britt Samoson, Hanna Korsar, Karolin Kuusik, Katrin Kuldma, Ketlin Bachmann, Kirill Safonov, Kristina Viirpalu, Liisi Eesmaa, Oksana Tandit, Piret Ilves, Riina Põldroos, Tiina Talumees, Triinu Pungits, Ülle Pohjanheimo, Xenia Joost ja paljud teised.

Päevased moeetendused jagunevad kolmeks, tuues vaatajani kohalike moe – ja tekstiilikunstnike märksõnade põhjal kombineeritud etendustena nii ülerõivaste, siserõivaste kui ka pidulikumate lahenduste laia valiku. Valitud moedisainerite soovitustest on valminud lühikesed dokumentaalfilmid, millest publik saab osa vahetult enne iga moeetendust. Moeaalaseid kommentaare jagavad Liisi Eesmaa, Kalle Aasamäe, Mare Kelpman, Oksana Tandit, Ülle Pohjanheimo ja Xenia Joost.

Sügishooajale pühendatud moeürituse lõpetab 2011. aastal valminud, moemaailma vaimustanud ning PÖFFi moekino programmis populaarsust võitnud Michael Bonfiglio dokumentaalfilm «Visionäärid: loova vaimu saladused. Tom Ford.» Film annab ülevaate kuulsa moelooja ja filmilavastaja loomingulise protsessi telgitagustest, jälgides Fordi tegemisi tema ülisalajase moekollektsiooni proovides ja selgitades tema filmi «Üksik mees» tagamaid. Filmi taaslinastus on sissejuhatus novembris toimuvale PÖFFi moekino programmile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles