Kiiruseületajate seas on ka ühissõidukite juhte

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhkentali tänav.
Juhkentali tänav. Foto: Peeter Langovits

Eilsel Tallinna kesklinna liiklusele pühendatud ümarlaual selgus, et teiste seas eksivad kehtivate kiiruspiirangute vastu ka ühissõidukite juhid.


Inseneribüroo Stratum esindaja Dago Antov tutvustas kekslinna valitsuse tellimusel mullu valminud uuringut kesklinnas autode piirkiiruse alandamise võimaluste ja tagajärgede kohta.

Muuhulgas on uuringus ära toodud ka andmed selle kohta, kus ja kui sageli sõidavad ühissõidukid maksimaalse lubatud kiirusega ja kus ja kui sageli nad seda ületavad.

Nii näiteks kipuvad bussid 17A ja 23 kihutama Juhkentali tänaval, Teatri väljakul ja vabaduse väljakul. Bussiliini nr 40 juhid aga sõidavad lubatust kiiremini Viru väljakul, vabaduse väljakul ja Toompuiesteel

Lubatust kiiremini sõitvaid busse on märgatud ka Lauteri tänaval, Filtri teel ja Masina tänaval. Üldjuhul sõidetakse lubatust kiiremini väljaspool tipptunde, enamasti kas varahommikusel või hilisõhtusel ajal.

Siiski tuleks silmas pidada seda, et uuring on valminud aastal 2009 ja seetõttu pole ka busside sõidukiirust käsitlevad andmed just kõige värskemad. Tänaseks võib olukord juba hoopis teistsugune olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles