Loomaaiast: kurvad uudised

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri goral Nataniel
Amuuri goral Nataniel Foto: Maaja Kitsing

Neljapäeval suri Tallinna loomaaias üliharuldane amuuri goral Nataniel. Kogu ülejäänud loomaaiapere teeb aga ettevalmistusi talveks.

Alates oktoobrikuust kehtivad loomaaias juba odavamad talvised piletihinnad, ometi pakub sügisvärvides ja päikeseline loomaaed elamusi veel kuhjaga. Kui aga loomaaias jalutades jahedus naha vahele kipub, tasub minna uudistama loomaaia madude kollektsiooni elevandimajas, kus näiteks kolmapäeviti saab jälgida stepi-vaskusside toitmist.

Külmaks hooajaks valmistudes on põhjamaised loomaaiaasukad endale kena koheva karvakasuka selga kasvatanud ja täiendavad sügisandidega jõudumööda oma rasvavarusid. Karud ja pesukarud on unisemad ja liiguvad vähem ringi, üks kasetriibik keris aga end juba talveunne. Talvekorterisse kolisid flamingod. 

Loomaaia haljastajad tegelevad Eestimaa suve lageda taeva all nautinud troopiliste taimede välja kaevamise ja talveks kasvuhoonesse ulualla toimetamisega. Loomaaia alpinaariumis võeti ette kitsemägede pinnase desinfitseerimine ja uue peenkillustiku pealevedu.

Laupäeval munes järjekordse muna argusfaasan. Pühapäeval sündisid kogenud vietnami rippkõhtsea emisel 9 põrsakest.

Neljapäeval suri 18. eluaastat käinud amuuri goral Nataniel. Tallinnas sündinud goralisokk oli elu jooksul sigitanud seitse järglast, kellest kaks emast praegugi Tallinna loomaaias elavad. Kahjuks ei ole aga selle üliharuldase Kaug-Ida järske kiviseid mäenõlvu asustava gorali alamliigi isasloomi enam üheski maailma loomaaias.

Oktoobris alustasid tööd loomaaia loomasõprade ringid, kuhu on veel mõned vabad kohad. 

Loomaaia Õismäe-poolne läänevärav on nüüd külastamiseks suletud, kuid põhjavärava kassa, Paldiski mnt 145, on avatud endiselt üheksast viieni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles