Kesklinnakoolide ühiskatsed 1. klassi on mõeldavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. klassi sisseastumiskatsed Inglise Kolledžis möödunud kevadel.
1. klassi sisseastumiskatsed Inglise Kolledžis möödunud kevadel. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Inglise kolledž, Tallinna Reaalkool ja GAG korraldavad laste säästmiseks ühiskatsed 10. klassi pääsemiseks, siis 1. klassi katseid teeb igaüks omaette.

«1. klassi laps läheb sinna kooli, kuhu lapsevanem tema panna soovib,» põhjendas Inglise kolledži õppedirektor Anu Parts, miks tema hinnangul pole ühiskatsete tegemine mõeldav. «Ühised gümnaasiumikatsed on võimalikud - seal on inimesel juba teada, kas tal on keelehuvi, matemaatikahuvi, loodusteaduste huvi, ta ise selle alusel valib kooli,» lisas Parts.

Seevastu Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Hendrik Agur ütles, et ühiskatsete mõtet on kuluaarides omavahel täitsa arutatud, kuid praegu on teele jäänud korralduslikud takistused: «Kuna meie oleme piirkonnakool, Inglise kolledž ja Reaalkool ülelinnalised, tekib väike subordinatsioon, sest sihtrühm päris täpselt ei kattu.»

«Põhimõte on täiesti sama - praegu küsitakse, miks need katsed, miks me piiname ja kurname lapsi, aga praegu ei ole paremat võimalust nendes koolides, kuhu on soovijaid rohkem kui kohti. Ma arvan, et tulevikus pole ühiskatsed üldse välistatud, praegu on idee lihtsalt natuke toores,» kinnitas Agur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles