Kaaslase surnuks sõitnud mees sai tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: Lauri Kulpsoo

Harju maakohus karistas reedel tingimisi vangistusega autoga kihutades kaasreisija surnuks sõitnud noormeest, ühtlasi tuleb tal tasuda kannatanule tuhandeid eurosid.

Kohus mõistis 21-aastase Kerdi süüdi liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest inimese surm, ning määras talle lühimenetluse korras kaheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Kannatanule tuleb Kerdil tasuda 4500 eurot.

Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur taotles Kerdile lõplikuks karistuseks ühe aasta ja nelja kuu pikkust vangistust, millest neli kuud tulnuks šokivangistusena kohe ära kanda. Kannatanu esindaja palus Kerdilt välja mõista tsiviilhagi 4500 euro ulatuses. Süüdistatava kaitsja Jaan Tedder leidis, et kohus võiks süüdistatavat karistada tingimisi vangistusega.

Raske õnnetus juhtus mullu 9. juuli varahommikul kella 5 ajal Harjumaal Keila vallas Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 26. kilomeetril, kus 21-aastane Kert sõitis oma BMWga teelt välja ning üle katuse rullunud auto paiskus vastu puud. Autos kaasreisijana viibinud 23-aastane noormees sai õnnetuses raskelt vigastada ja suri päev hiljem haiglas.

Politsei selgitas õnnetuse asjaolude uurimisel, et Kert ületas märgatavalt sõidukiirust, kihutades 109 kilomeetrit tunnis teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Ka ei arvetanud ta kiiruse valikul oma vähese juhtimiskogemuse ja ilmaoludega ning kaotas seetõttu auto üle kontrolli. Samuti sõidutas ta autos reisijaid, kes polnud nõuetekohaselt turvavarustusega kinnitatud.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Kerdile süüdistuse mootorsõiduki juhile kehtestatud liiklus- ja käitumisnõuete rikkumises, millega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm.

Kert on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles