Lapsevanemad tormasid taas avaldustega popimatesse koolidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eile algas koolidesse 1. klassi kandideerijate avalduste vastuvõtt, mistõttu kesklinna popimad koolid ägavad taas avalduste laviini all. Avaldusi on mitu korda rohkem kui klassides kohti.

«Tänase seisuga on 250 lapsevanemat arvanud, et lapsel on hea katsetel osaleda,» ütles Inglise kolledži õppedirektor Anu Parts. Kolledž avab sügisel kaks 24 õpilasega 1. klassi komplekti, mis tähendab, et juba praegu kandideerib ühele kohale enam kui viis last.

Partsi jutust jäi kõlama, et ta ei poolda tohutut tungi kesklinna tuntud koolidesse, vaid eelistaks, et lapsed saaksid hariduse võimalikult oma kodu lähedal.

«Lapsevanemat võiks toetada mõte, et kodu kõrval asuv kool on sama hea kui iga teine kool - ükskõik, kas võtame seda lapse arengupsühholoogiliselt, puhtalt logistiliselt või lapse päevakava ja tervist arvestades,» leidis Parts.

Tallinna Reaalkooli algklasside õppetooli juhtaja Kati Kurim ei osanud tänaseid andmeid täpsustada, kuid ütles, et enamik avaldustest esitatakse alati esimeste päevade, isegi esimeste tundide jooksul.

Gustav Adolfi Gümnaasiumile (GAG) oli esimese päevaga esmaklassidesse astumise taotlusi esitanud 120 last, nemad avavad kaks 28 õpilasega klassi. Ehkki kool võtab eelkõige vastu teeninduspiirkonnas elavad lapsed, toimub vastuvõtt ka katsete alusel.

Samuti kesklinnas asuv piirkonnakool Tallinna Ühisgümnaasium on vastu võtnud 31 koolisoovija avaldust, kokku saab seal kahes 1. klassis asuda õppima 48 last. Ka nemad korraldavad suulisi vestlusi ja praktilisi töid, et lapse kooliküpsust ja taset välja selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles