Piilupesa lasteaed kolis asenduspindadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa lasteaia vanas hoones on liigniiskus ja hallitus.
Piilupesa lasteaia vanas hoones on liigniiskus ja hallitus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Alates tänasest on Viimsi Piilupesa lasteaia kõik rühmad asenduspindadel. Seitse rühma koliti ridaelamutesse Hundi teel, kaks rühma eramusse Astri teel ning koolieelne rühm eralasteaeda Lillelapsed Sõstra teel.


«Tänaseks on kolimine lõppenud ning kõik Piilupesa rühmad on end sisse seadnud ajutistel pindadel,» sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Valisime koos Piilupesa lasteaia hoolekoguga asenduspinnad hoolikalt. Rühmad jäävad asenduspindadele seniks, kuni valmivad uued lasteaiamajad või renoveeritakse praegune Piilupesa maja. Kõik hooned ja ruumid, kuhu Piilupesa lapsed paigutati, on nüüdisaegsed ehitised ning vastavad terviseameti ja päästeameti poolt esitatud nõuetele.»

Viimsi abivallavanem Urve Palo loodab, et Piilupesa rühmad - nii lapsed, töötajad kui lapsevanemad kohanevad uutmoodi eluga kiiresti. Ta ütles, et asendusruumidesse osteti uued voodid, kapid ja muu lasteaiale vajalik sisustus. Hoonete aiaga ümbritsetud hoovidesse on kavas rajada mänguväljakud. Toitlustus on korraldatud nii, et Piilupesa rühmadele tuuakse kolm korda päevas soe toit Karulaugu lasteaia köögist.

ASi Esmar ja Viimsi vallavalitsuse koostöös tehti Piilupesa lasteaia senises hoones ehitusekspertiis, milles selgus, et maja vajab viivitamatult kapitaalremonti. Sellest tulenevalt on kokku lepitud, et AS Esmar esitab märtsi alguseks omapoolse hinnapakkumise renoveeritud hoone rendihinnale. Pärast seda saab vald otsustada, kas Piilupesa lasteaed kolitakse Esmari remonditud ruumidesse tagasi või jäävad Piilupesa rühmad asenduspindadele, kuni valmivad 2011. aastal uued lasteaiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles