Uuring: enamik tallinlastest eelistab busse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinlased eelistavad busse teistele ühissõidukitele.
Tallinlased eelistavad busse teistele ühissõidukitele. Foto: Peeter Langovits

Turu-uuringute aktsiaseltsi äsjavalminud uuring näitas, et kui sihtkohta jõudmiseks on võimalik valida erinevaid ühissõidukeid, siis 60 protsenti tallinlastest eelistaks liinibusse, trammiga soovis sõita 15, trolliga 14 ning elektrirongiga 10,5 protsenti pealinlastest.


Uuringu juhi Hella Kaldaru andmetel oli üle poole vastajatest seda meelt, et bussisõit on Tallinnas viimase aasta jooksul muutunud endisest meeldivamaks. Trammide suhtes oli samal arvamusel 32 ning trollide suhtes 36 protsenti vastajatest. Ülejäänud inimeste hinnangul on ühisveondus jäänud enam-vähem samale tasemele. Natuke alla 10 protsendi vastanuist olid aga kindlad, et bussi-, trammi- ja trollisõit läheb pealinnas üha hullemaks.

Tallinn on bussiliinidega üsna tihedalt kaetud, mistõttu buss ongi kõige enam kasutatav ühissõiduk. Iga päev sõidab bussiga ligi pool, trolliga 22 ning trammiga 19 protsenti kõigist ühissõidukite kasutajatest.

Suur enamus ehk 72 protsenti tallinlastest oli uuringu järgi pealinna ühisveonduse korraldusega üsna või täiesti rahul. Pahased oli 15 protsenti vastajatest. Kõige paremini suhtusid ühissõidukite liiklusesse kesklinna ning Lasnamäe elanikud. Erimeelsuste poolest paistis silma Haabersti, kuna sealsed liiklustingimused uutes elamupiirkondades on üpris erinevad. Kõige kriitilisemad olid aga Pirita ja Merivälja elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles