Võidusamba valgustust soovib korrastada seitse Eesti firmat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabadussõja võidusamba uue valguslahenduse hankel soovib osaleda seitse Eesti ettevõtet.

Täna hommikuks pidid ettevõtted esitama kaitseministeeriumile taotluse ja asjakohased dokumendid võidusamba uue sisevalgustuse rajamiseks, kokku laekus seitse taotlust Eesti ettevõtetelt, teatas ministeerium.

Ministeeriumi asekantsler Martin Hurda hinnangul oli firmade huvi suur. «Hanke ettevalmistamisel ja taotluste esitamise ajal pöördus kaitseministeeriumi poole ligi kakskümmend ettevõtet. See näitab, et Eestis on selle valdkonnaga oskusteavet piisavalt,» arvas Hurt.

«Eestis on firmasid, kes on valmis enda peale võtma väärika ülesande monumendile töökindla ja kvaliteetse valguslahenduse paigaldamiseks,» kinnitas ta.

Järgmise nädala jooksul kontrollib kaitseministeerium esitatud dokumente ning kõigile firmadele, kes täidavad kvalifitseerimistingimused, väljastatakse tehniline lähteülesanne. Seejärel on neil kuni 3. maini aega põhjaliku pakkumise koostamiseks.

Parima pakkujaga loodetakse leping sõlmida hiljemalt maikuus. Leping sõlmitakse pakkujaga, kelle lahendus on majanduslikult soodsaim ja vastab enim lähteülesandes sätestatud nõuetele.

Oma tehnilise ja kutsealase pädevuse kinnitamiseks peavad hankel osalenud ettevõtted esitama viimastel aastatel tehtud töödest detailse ülevaate ning andmeid töötajate kvalifikatsiooni kohta.

Veebruari keskpaigas välja kuulutatud hange sisaldab kogu Vabadussõja võidusamba valgustuse-, elektri- ja automaatikaosa projekteerimist, uute seadmete tarnimist, paigaldust ja programmeerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles