Tallinna linnavalitsus otsib jätkuvalt võimalusi Kopli liinide arendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Toomas Huik.

Homme toimub erinevate ametkondade, arhitektide ning ehitus- ja kinnisvarafirmade esindajate osavõtul Kopli liinide arenguvisiooni loomise koosolek, kus võetakse vaatluse alla selle piirkonna arendamise eesmärgid ja võimalused.


Kopli liinide ja lähiala detailplaneeringut tutvustab RAAM Arhitektid esindaja, arhitekt Alice Laanemägi. Kopli liinidest kui miljööväärtuslikust alast kõneleb Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitseosakonna peaspetsialist Oliver Orro. Kopli liinide arendusprojekti analüüsib 1Partner Kinnisvara Tallinn OÜ investeeringute juht Üllar Hinno. Ettekannetele järgneb arutelu.

Eelmisel kevadel korraldatud kirjalik enampakkumine alale hoonestusõiguse seadmiseks nurjus.

«Huvi piirkonna arendamise vastu on suur, kuid sinna kavandatud maht on kinnisvaraturu hetkeseisu arvestades hirmutav,» tõdes abilinnapea Eha Võrk.

Võrgu sõnul on eesmärk leida võimekas arendaja, kellega koos piirkond üheks Tallinna esinduslikumaks elamurajooniks ümber kujundada. Kehtestatud detailplaneeringu järgi on võimalik alale ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid, milles kokku oleks ligi 300 korterit. Peale saab sinna püstitada 38 ühepereelamut.

Lisaks elamute rajamisele ja taastamisele peab arendaja välja ehitama vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsiooni ja tänavad koos valgustusega ning üldkasutatava haljastuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles