Ettevalmistused müügimaksu kehtestamiseks on lõppjärgus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Eha Võrk kinnitas, et läbirääkimised maksu- ja tolliametiga Tallinna müügimaksu haldamiseks kulgevad ladusalt ning paari kuu jooksul esitab linnavalitsus volikogule kõik vajalikud andmed müügimaksu kehtestamiseks.


«Koostöölepe maksu- ja tolliametiga on meil olemas ning meie töötajad tegelevad asjaga iga päev,» ütles Võrk. «Mingeid probleeme ei ole, kõik tööd käivad graafiku järgi.»

Millal linnavalitsus müügimaksu materjalidega linnavolikokku läheb, ei ole praegu veel täpselt teada. Esmalt on vaja täpsustada, kui mitu inimest ja kuidas müügimaksuga tegelema hakkab. Selleks tuleb moodustada vastav tööorgan.

«See on praeguseks selge, et deklaratsioone tuleb hakata esitama maksu- ja tolliametile,» lisas Võrk.

Ühe protsendi suurune müügimaks hakkab Tallinnas kehtima tänavu 1. juunist. Linna tänavuse aasta eelarves on müügimaksust laekuvate tuludena kirjas 150 miljonit krooni.

Müügimaksust on vabastatud mõned toidukaubad, põhiliselt piima- ja leivatooted, ning osa lastekaupu ja ravimeid. Kõikidelt teistelt toodetelt peavad kaupmehed tasuma müügimaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles