Toomkirikus seatakse pühapäeval ametisse uus õpetaja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomkirik .
Toomkirik . Foto: Toomas Huik.

EELK vikaarõpetaja ja konsistooriumi kantsler Urmas Viilma (36) valiti Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse õpetajaks 17. jaanuaril, tema ametisse seadmine toimub pühapäeval, 21. veebruaril kell 10 pidulikul jumalateenistusel toomkirikus.

Enne teda teenis toomkogudust 20 aastat õpetaja Ivar-Jaak Salumäe (65), kes alates pühapäevast siirdub emerituuri, vahendas koguduse pressiteade.

Õpetaja Salumäele omistas konsistoorium pikaajalise ja ustava teenistuse eest titulaarpraosti aunimetuse.

Urmas Viilma metisseseadja on peapiiskop Andres Põder, keda assisteerivad Tallinna praost Jaan Tammsalu ja õpetaja emeeritus titulaarpraost Ivar-Jaak Salumäe. Kaasa teenivad peapiiskop emeeritus Kuno Pajula ja Tallinna abipraost Patrik Göransson.

Eestikeelne luterlik toomkogudus tegutses aastatel 1636 – 1739 ning taasasutati 1927. aastal. Toomkirik omab suurt tähtsust Eestimaa rahva kulutuuri- ja ajaloos. Siin on ametisse pühitsetud kõik EELK piiskopid ja peapiiskopid ning ametiülesannete täitmisele õnnistatud Eesti Vabariigi presidente. 24. veebruaril toimub toomkirikus Eesti Vabariigi 92. aastapäeva pidulik jumalateenistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles