Suur-Ameerika puudeallee muutus hõredamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Ameerika tänava äärest võeti maha seitse vana jalakat, mis olid liiklejatele ohtlikuks muutunud.
Suur-Ameerika tänava äärest võeti maha seitse vana jalakat, mis olid liiklejatele ohtlikuks muutunud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kommunaalameti tellimusel võeti tiheda liiklusega Suur-Ameerika tänava äärest maha seitse vana jalakat, mis olid tänaval liiklejatele nii ohtlikuks muutunud, et nende raiumisega ei kannatanud kevadeni oodata.


Keskkonnaameti dendroloogi sõnul olid vanad jalakad juba väga murdumisohtlikud. «Asi pole nende vanuses, aga need puud kasvasid tiheda liiklusega tee ääres väga viletsas kasvukohas. Seal nad kuivavad vaikselt ja murdunud oksad hakkasid tänavale kukkuma,» selgitas ta.

Kommunaalameti hooldusosakonna peaspetsialist Ulve Pärn ütles, et need puud oleks tulnud juba sügisel maha võtta. «Aga siis nad jäid mingil põhjusel maha võtmata ja nüüd tehti see töö esimeses järjekorras ära. Praegu on puude raieks vahendeid napilt ja neid kasutatakse vaid eriti kuivanud puude mahavõtmiseks,» rääkis Pärn.

Seda, kas Suur-Ameerika jalakate reast veel mõni puu maha võetakse, on Pärna sõnul praegu veel vara öelda. «Peab vaatama, mis kevad toob ja kuidas need puud lehte lähevad. Võibolla on seal vaja teha ainult natuke korrastuslõikust. Praegu on lund liiga palju ja natuke varavõitu ennustada, mida seal kevadel teha tuleb,» ütles ametnik.

Ta lisas, et võibolla nüüd, kui mõned puud on maha võetud, saavad teised puud rohkem valgust ja nende seisukord läheb paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles