Sotsid: oleme toonud Tallinna juhtimisse positiivseid muutusi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris allkirjastasid Jüri Pihl ja Edgar Savisaar sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna kolaitsioonileppe.
Mullu novembris allkirjastasid Jüri Pihl ja Edgar Savisaar sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna kolaitsioonileppe. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraadist abilinnapea ja erakonna esimees Jüri Pihl leiab, et linnajuhtimine on tänu kahe erakonna võimujagamisele tasakaalustatum ning otsused on saavutanud laiema kandepinna.


Pihl nentis Tallinna koalitsiooni esimest sadat võimuloldud päeva kommenteerides, et linna seisukohalt on kindlasti positiivsem jagatud võim, mitte ühe erakonna ainuvalitsemine. «Kahe partneri olemasolu tähendab rohkem alternatiive probleemide lahendamisel, rohkem ideid ja nõuab asjade põhjalikumat läbi arutamist. Kindlasti muudab see otsustusprotsessi läbipaistvamaks, mis oli ka sotsiaaldemokraatide üks lubadusi oma valijatele,» ütles SDE esimees.



Ta rõhutas sotsiaaldemokraatide pingutusi eelmise aasta lõpus vastu võetud linnaeelarve koostamisel, tõstes esile lasteaedade rahastamise säilimise mullusel tasemel. Pihl lisas, et tänu sotsiaaldemokraatidele on sel aastal töös linnaosade säilimise, Tallinna linna meedianõukoja moodustamise ja toimetulekuraskustes peredele mõeldud uute sotsiaalmeetmete eelnõud.



Endine teleajakirjanik ja volikogu aseesimees Katrin Saks märkis meedianõukogu moodustamist kommenteerides, et sotsiaaldemokraadid toetavad linnameediat, mille eesmärgiks on olla kodaniku teenistuses. «Tuleb luua Tallinna meedianõukogu, kuhu on kaasatud nii opositsiooni kui koalitsiooni esindajad ning tunnustatud meediaeksperdid,» märkis Saks. Meedianõukogu tõhusus sõltub tema hinnangul ennekõike sellest, kas linnameedia arendamise nimel suudetakse hoiduda poliitilisest kemplemisest.



Linna puudutavate otsuste laiemast kandepinnast rääkides tõi Saks näiteks, et kodanikuühendused saavad nüüdsest linna juhtimises kaasa lüüa.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles