Tallinn otsib vanalinna 3D-mudeli testijat ja arendajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn tahab oma vanalinnast 3D-mudelit.
Tallinn tahab oma vanalinnast 3D-mudelit. Foto: Küllike Rooväli.

Tallinn kuulutas välja hanke Tallinna vanalinna 3D-rakenduse avalikku kasutusse andmiseks vajaliku arenduskeskkonna looja leidmiseks, tegu on teise hankega viiest, mille tulemusel valmib 2011. aasta alguseks linna virtuaalne 3D-rakendus.

«Väljakuulutatud hange on üks viiest hankest projekti «Tallinna vanalinna 3D-mudeli loomine ja avalikku kasutusse andmine» raames,» ütles Tallinna linnaplaneerimise ameti geomaatika teenistuse direktor Kristel Lelov-Brossard BNS-ile.

Hanke eesmärgiks on Tallinna vanalinna 3D-rakenduse avalikku kasutusse andmiseks vajaliku arenduskeskkonna loomine, sealhulgas 3D-rakenduse testimine ja arendamine ning arenduskeskkonna käideldavuse tagamine.

Pakkumised tuleb esitada hiljemalt 10. märtsiks ning hanke võidab majanduslikult soodsaim pakkumine.

Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta on 2 050 000 krooni.

Vanalinna 3D-mudel on plaanis luua majanduskeskkonna arendamise rakenduskava «Infoühiskonna edendamine» meetme rahadega, projekti kogueelarve on 6 480 000 krooni, millest 100 protsenti katab välistoetus.

Projekti üldeesmärgiks on tutvustada Tallinna linna tõenäolisele turistile, luues selleks Tallinna vanalinna virtuaalse 3D-mudeli. Eesmärgiks on rakendus koos andmetega tööle saada 2011. aasta alguseks, kui Tallinn on Euroopa kultuuripealinn.

Projekti teostatakse vastavalt projekti erinevatele osadele mitme hankena. Rakendusüksuseks on Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus, mis kontrollib hangete dokumente struktuuritoetuste infosüsteemis.

Mullu novembris kuulutas Tallinn välja avaliku hanke Tallinna vanalinna 3D-mudeli tehnilise lahenduse leidmiseks ja interaktiivse rakenduse loomiseks. Konkursil osales neli firmat, kes peavad esitama hindamiseks töötava demo-prgrammi.

Lelov-Brossardi sõnul ei ole see hange veel lõppenud. «Hetkel on pakkumiste tegemise aeg.»

Loodav 3D-rakendus peab hanketeate kohaselt olema jätkusuutlik süsteem ning võimaldama 2D ja 3D andmete lisamist, ala laiendamist, detailsuse suurendamist, rakenduse täiendamist ja muud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles