Võrk: riigi suutmatus on töötute mõnitamine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk
Tallinna abilinnapea Eha Võrk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on Tallinna eesmärk tööbörside korraldamisega pakkuda oma kaaslinlastele kasvõi ajutiselt tööd ning leevendada seeläbi üha kasvavat tööpuudust.


«Vastupidiselt sotsiaalministri väitele, justkui Tallinn sunnib töötuid pakase käes järjekorras seisma ja külmetama - ei sundinud ega kohustanud linn mitte kedagi lauluväljakul toimunud tööbörsil külmetama. Kõik inimesed tulid kohale vaid ühel eesmärgil - lootuses saada või leida tööd. Niisamuti võiks väita, et riik sunnib töötuid toetuse saamiseks käima iga kuu töötukassas, kusjuures võib see paljudele töötutele tähendada kallist sõitu lähimasse töötukassa osakonda ja seega ka rahalist väljaminekut,» selgitas Võrk Raepressi vahendusel.

«Riigil, kaasa arvatud sotsiaalministril oleks viimane aeg mõista Eesti riigis valitseva olukorra tõsidust ning selle asemel, et kalduda probleemist kõrvale ja viia tähelepanu pealinnas toimunud tööbörsi korraldamisele, võiks tegeleda reaalse probleemi ehk kasvava töötuse pidurdamisega ja pakkuda näiteks sarnaselt pealinnale töötutele reaalseid töökohti,» lisas abilinnapea.

Võrgu sõnul oli lauluväljakul toimunud Tallinna tööbörsi põhieesmärgiks tutvustada nõudeid loodavatele sotsiaalsetele töökohtadele, mis võimaldas töötul otsustada töökoha võimaliku sobivuse üle. «Selgituseks veel kord, et tegemist oli töökonkursiga üheaegselt 400 loodavale sotsiaalsele töökohale ja soovisime anda kõigile huvilistele võrdse võimaluse kandideerida. Samaaegselt olid kohal ka kõikide töökohti pakkuvate asutuste esindajad, kes ka kohapeal inimesi nõustasid,» ütles Võrk.

Ka ei nõustu abilinnapea sotsiaalministri väitega, justkui oleks linn poliitilise propaganda huvides needsamad töökohad töötukassa pakkumistelt maha võtnud - enne tööbörsi lepiti töötukassa esindajaga kokku, et linn ei sõlmi enne tööbörsi sotsiaalsetele töökohtadele töölepinguid ning ei sea töötukassa poole pöördunud inimesi eelisolukorda.

«Kui töötukassa edastab nendele laekunud ankeedid sotsiaalseid töökohti loovatele asutustele, siis käsitletakse neid võrdselt tööbörsil esitatud ankeetidega. Seega linn ei võtnud pakkumisi maha, vaid ei jaganud töökohti enne tööbörsi,» selgitas Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles