Tallinn saab hariduskulude toetuseks 816 miljonit

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Valitsuse tänase otsuse järgi läheb omavalitsustele eraldatavast toetusfondi 3,64 miljardist kroonis 3,1 miljardit krooni hariduskulude toetuseks. Suurima osa toetusest saab Tallinn ligi 816 miljoni krooniga.


Raha on planeeritud hariduskulude toetuseks nagu õpetajate palgad, 1.-9. klassi õpilaste koolilõuna ning töövihikute ja õpikute soetamise kulud.


Haridusminister Tõnis Lukas sõnas valitsuse pressikonverentsil, et tasandusfondi määrus puudutab väga paljusid haridusasutusi. «Need seaduse alusel suunatud hariduskulud on üldhariduskoolide õpetajate, direktorite ja nende asetäitjate õppe- ja kasvatustöö alal palgad, täiendkoolituste summad, investeeringud õppevahendite ostmiseks,» rääkis minister.

Lukase sõnul tuleb raha kulutada selleks, milleks ette nähtud. «Raha muude kulude katteks kasutada ei saa,» kinnitas ta.

Otsus lubab sel aastal tõsta ka riigipoolse koolilõuna toetuse 11,73 kroonile. Varem oli see 11,47 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles