Pevkur: Tallinn käitub töötutega ebainimlikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööbörsile minejate järjekord Tallinna lauluväljakul.
Tööbörsile minejate järjekord Tallinna lauluväljakul. Foto: Toomas Huik

Sotsiaalminister Hanno Pevkur rõhutas, et õnnetus jääda töötuks on valusalt puudutanud paljusid Eesti peresid, kuid töötuks olemine ei tee kellestki kehvemat inimest. Seetõttu tuleb austada oma töötuks jäänud kaasmaalasi nagu iseennast. Töötus on nii tõsine mure, et seda ei tohi kasutada vahendina poliitvõitluses.


Sotsiaalminister avaldas nördimust, et Tallinn sunnib töötuid pakase käes järjekorras seisma ja külmetama olukorras, kus töötukassa vahendusel on pakkumisel ainuüksi Tallinnas üle 500 töökoha.

«Ka needsamad Tallinna töökohad olid osaliselt kättesaadavad läbi töötukassa, kuni need poliitilise propaganda huvides pakkumiselt ära võeti, et linna teisipäevase meediaürituse jaoks mõjusamat järjekorra-fotot saada,» ütles Pevkur. «See on nördimapanev ja ebainimlik.»

Pevkur kinnitas, et töötukassa on jätkuvalt valmis abistama Tallinna linna ning nende tööpakkumisi vahendama, liiatigi kui Tallinn on avaldanud soovi kasutada töökohtade loomiseks riigi poolt pakutava palgatoetuse ja tööpraktika abi.

«On ju meie kõigi soov, et inimesed saaksid info ühest kohast ja võimalikult lihtsalt kätte,» lausus Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles