Tallinna abivajajad saavad täiendavalt küttepuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn jagab abivajajatele täiendavalt küttepuid.
Tallinn jagab abivajajatele täiendavalt küttepuid. Foto: Ain Prostin.

Pealinna abivajajatelt on laekunud küttepuude saamiseks 130 taotlust ning nende vastuvõtt jätkub 1. märtsini.


Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti tellimusel varustab abivajajaid küttepuudega Halupuu Firewood Products OÜ. Praeguseks laekunud 130 avaldustest enamik on Põhja-Tallinnast (48) ning kesklinnast (46). Puude laialiveoga tehakse algust juba homme.

Riigihanke tulemusena kujunes kaks ruumi lõhutud ja kuivi küttepuid mahutava konteineri hinnaks 1575 krooni 98 senti.

«Arvestuste järgi saab selle hanke tulemusena küttepuudeabi 199 leibkonda,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Martinson tõdes, et paraku esitati hankele vaid üks pakkumine, mis on ilmselt põhjendatav külmast talvest tingitud suure nõudlusega, mistõttu on seatud tingimustele vastavate ehk kuivade küttepuude varud otsa lõppenud.
Sügisel sai kaks kuupmeetrit küttepuid 175 vähekindlustatut peret.

«Seoses erakordselt külma talvega ja üha kasvavale tööpuudusele on muuhulgas ka küttepuude vajajaid aina rohkem,» tõdes Martinson. «Seetõttu otsustasime toimetulekuraskustega peresid täiendavalt aidata.»

Tallinna linnavalitsus eraldas toimetulekutoetust saavatele peredele küttepuude soetamiseks veebruari alguses reservfondist 315 000 krooni.

Küttepuude saamiseks tuleb esitada taotlus elukohajärgse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekandeosakonda. Küttepuid saavad taotleda 2009. ja 2010. aastal toimetulekutoetust saanud leibkonnad.

2009. aasta novembrist alates on toimetulekutoetuse saajate arv Tallinnas pidevalt kasvanud - novembris sai toetust 1350, detsembris 1578 ning jaanuaris juba 1794 peret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles