Paraad sulgeb esimest korda liikluse ka Pärnu maanteel

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Järgmisel kolmapäeval toimuv vabariigi 92. aastapäeva paraad toob kaasa rea muudatusi liikluskorralduses, esimest korda suletakse paarikümneks minutiks liiklus ka Pärnu maanteel.


Tallinna abilinnapea Taavi Aas sõnas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et sel aastal tuleb esimest korda paraadi pärast katkestada liiklus Pärnu maantee osal, mis läheb Vabaduse väljaku lähedalt mööda. «Kui sõjaväetehnika liigub Otsa tänavalt Müürivahe ja Harju tänava kaudu Vabaduse väljakule, siis hetkel, kui ületatakse Pärnu maantee, siis peatatakse ka seal liiklus. Selleks kulub umbes 15-20 minutit,» sõnas Aas.

Lisaks ütles abilinnapea, et parklad Vabaduse väljaku all ja kõrval on suletud ning inimesed peaksid paraadile tulema jala või ühissõidukiga. «Või kes tulevad kaugemalt, peaksid auto kesklinnast eemale jätma,» soovitas Aas.

23. veebruaril alates kella 21 kuni 24. veebruarini kuni kella 12.30 on keelatud sõidukite peatumine ja parkimine Müürivahe tänaval Harju tänava ja Suur-Karja tänava vahel, Suur-Karja tänaval Müürivahe tänava ja Pärnu maantee vahel ning Komandandi teel.

Georg Otsa tänaval on sõidukite peatumine ja parkimine keelatud alates 23. veebruari kella 12 kuni 24. veebruarini kella 12. Kiriku platsil on sõidukite peatumine ja parkimine keelatud 24. veebruaril kella 7-11.

Paraadi peaproovi ajal 23. veebruaril kella 21.30-24 ning paraadi toimumise ajal 24. veebruaril kella 8.30-12.30 on liiklusele suletud Vabaduse väljak, Georg Otsa tänav, Kaarli puiestee Vabaduse väljaku ja Toompea tänava vahel, Harju tänav Vabaduse väljaku ja Müürivahe tänava vahel, Müürivahe tänav Harju tänava ja Suur-Karja tänava vahel, Suur-Karja tänav Müürivahe tänava ja Pärnu maantee vahel, Komandandi tee ning osaliselt Endla tänav Suur-Ameerika tänava ja Tõnismäe tänava vahel.

Liiklus on selleks ajaks ümber suunatud Suur-Ameerika, Pärnu maantee kaudu.
Paraadi peaproovi ja paraadi ajal kehtib Endla tänaval Lõkke ja Toompea tänava vahel sõidukitele kiirusepiirang 30 kilomeetrit tunnis.

Trollibussid number 1, 2, 3 ja 6 sõidavad 23. veebruaril kella 21 kuni tööpäeva lõpuni ning 24. veebruaril kella 9.30-12.30 Kaarli puiestee ja Toompea tänava ristmikuni. Ajutine lõpp-peatus tehakse Kaarli puiesteel kesklinna suunalises Tõnismäe trollipeatuses.

Bussid number 16, 17, 17A ja 23 on 23. veebruaril kella 21 kuni tööpäeva lõpuni ja 24. veebruaril kella 9.30-12.30 suunatud ümbersõidule marsruudile Endla tänav, Suur-Ameerika tänav, Pärnu maantee ja Estonia puiestee. Bussid teevad täiendavad peatused kesklinna suunal Endla tänaval enne Suur-Ameerika tänavaga ristumist paiknevas ajutises peatuses ja Estonia puiesteel mõlemal suunal paiknevates Vabaduse väljaku trollibusside peatustes.

40. liini bussid sõidavad kesklinna suunal marsruudil Paldiski maantee, Toompuiestee, Rannamäe tee, Suur-Rannavärava tänav, Ahtri tänav ja Hobujaama tänav ning linnast väljuval suunal Hobujaama tänav, A. Laikmaa tänav, Autobussiterminal, Narva maantee, Mere puiestee, Põhja puiestee, Suur-Rannavärava tänav, Rannamäe tee, Toompuiestee, Tehnika tänav ja Paldiski maantee. 40. liini bussidel tehakse täiendavad peatused kesklinnast väljuval suunal Mere puiesteel paiknevas Mere puiestee peatuses ja mõlemal suunal paiknevates Balti jaama peatustes. 40. liini lõpp-peatus tehakse Ahtri tänaval enne Hobujaama tänava ristmikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles